2歲女童遭遺棄街頭 母染毒癮 託友人照顧稚女 豈料最終流落街頭

217 回覆
28 Like 73 Dislike
2歲女童母染毒癮交朋友照顧卻所託非人 女兒被遺旺角遊樂場

2歲女童昨(28日)傍晚被發現在洗衣街兒童遊樂場內徘徊內情曝光。女童姓董(31歲)母親身染毒癮,有人承認早前將2歲稚女交給她朋友照顧,惟未能提供其朋友資料,聲稱不知為何女兒會被遺在遊樂場。猶幸女童被發現時身體狀況良好,現時在廣華醫院留院觀察。社署將跟進事件。今(29日)晨8時,探員重返遊樂場附近一帶調查,並查看附近店舖閉路電視搜證。

昨日傍晚約5時,姓黃女子在洗衣街兒童遊樂場照顧她朋友的12歲孩子,其間她發現該2歲女童正在遊樂場獨自玩耍。黃婦嘗試半小時尋找其父母,但未能成功。遂於晚上7時左右,黃婦帶同2歲女童到旺角警署求助。

由於女童年紀太小,無法透露任何個人資訊,也沒有任何身份證明文件。她並無表面損傷。直至今(29日)凌晨4時左右,女童的31歲母親到旺角警署,詢問女兒的狀況。被捕母親在警誡下聲稱將女兒交給了她朋友照顧,她卻未能透露朋友其他資料。

女童稍後被送往廣華醫院觀察,入院時身體狀況良好,院方指女童沒有受傷,並且健康正常,社署將會跟進事件,被捕母親現被扣留作進一步調查。

#星島
幾可愛

有個吸毒老母
南無阿彌陀佛,菩薩保佑

天主之子耶穌,基督垂憐
門徒
都幾好肉,應該無捱餓,算係咁
張靜初
唉!個B女好得意,可惜個老母仆街嚟
幾有肉地
似張靜初個女feel
話你知啊,啲死老同啊扮曬死狗,吊起癮上嚟咩嘢做唔出,咩嘢講唔出啊?
千祈唔好痴埋啲咁嘅人啊,因間以為自己錯添,好似你害佢咁喎,根本就係佢自己衰,根本就係佢自己衰,佢唔食,佢唔食,我哋做咩啊?我哋無嘢做架喎。
堂眉咁有特色
2歲就搽晒腳甲
都話窮人唔好學人生仔
交社福養吧
吉夫藥 喺唔喺附近
變身
好難戒㗎真係
唔知啊,唔想知啊
人地已經盡左力湊,都沒辦法嫁啦!
唔撚想養就咪撚生啦屌你
門徒咁喎,交左俾吳彥袓
老母肯定去左叉電

收走個細路女啦
生得咁可愛有個咁嘅老母
大個一定做肉便器
叔~叔叔~~
仆街老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞