邊Q個話依家d android機好順…

147 回覆
169 Like 486 Dislike
我諗佢話MHN?我用fold4都lag到hihi
人既問題
已經有人腐皮了
但係摺機真係好好用,應該話啱我用,長期multi task睇片加打機 or 開2隻game
柒機王者....
垃圾i 狗
我月頭入嘅Sony Xperia 10 VI 6 Gen 1一啲lag機都冇,Sony個software無可否認係太垃圾,但係日常使用完全係冇問題

唔太知道佢八千嗰部係點lag法

一係佢引戰,一係中咗機王
唔係
樓主隻ifandog鳩噏
上代機用到今日都唔會有佢講到咁

雖然對比三叔真係差一兩班
8000yen呀
拎fold黎打機?
8g2 8g3都係lag
Android OS問題
個based 唔係android?
就算係sony 有冇真係咁差呀 $8k喎
樓主#1講嘅情況 三叔A開頭系列都唔會發生啦

利申唔熟sony手機 但#1都幾撚誇張
說話又唔係咁講。

Samsung軟件叫ok但硬件成日一兩年打柴
Sony真係用5-6年都ok

螢幕色準、鏡頭各方面又明顯好一截的,
攞離影下相、玩下快拍post IG、碌下YouTube咁係爽d的

同埋Samsung嗰個os 又唔係iOS咁順同少bug,
軟件相對Sony 未到話有好決定性的優勢
an機最大問題係d app質素唔得
明明同一個app,都係ios用落就手好多同埋冇咁多bug
你唔係信佢講鴻蒙唔係android下話
國產VIVO 最順
Sony 影相同Mon你一定要買1先得
就算5都只係正常水平
今年仲要唔見咗部5VI
10V嘅最大特色中階機有長焦鏡亦都喺10VI身上消失咗

所以我反而覺得影相幫補唔到佢嘅Software問題
其實手機真係唔值8000至過萬蚊 越賣越貴真係痴L線
呢樣真
曬氣,咁不如直接買iphone,平價機sony點打samsung? 除非屎忽痕邊有人會買sony
我入左Xperia 1 VI 8gen3 , 係scroll 個到比iphone 無咁跟到手指, 其他都唔算lag
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞