大家仲記唔記得呢個 Apple 串 Android 嘅廣告?

52 回覆
35 Like 9 Dislike

你嘅手指,由呢度,去到呢度
呢部大咗嘅手機,又由呢度,去到呢度
究竟,呢個係驚人嘅巧合,定係(蘋果神一樣)一個出色示範嘅 common sense?
up乜鳩
嗰時啲Android就算有都係垃圾
「3.5吋人體工學」

當年 *** 出 4.2吋手機被 ifan 指住個頭嚟笑 
咪玩啦

Android 果時已經有得 copy and paste,iPhone 係未有呢個功能
我諗佢係想話, 「蘋果話3.5吋好,你地唔好駁嘴,你地都唔識嘢的」
而家唔係 3.5吋, 係咪唔再巧合, 唔再出色, 唔再 common sense ?
定人類嘅手指進化長咗
我唔直接答你 我用例子答你
100年前打杖殺人好正常 但而家無人想打杖

民眾思想同需求係會變
無咩需要bin
你個邏輯有問題

而家唔係民眾嘅思想變, 而係佢手指長度, 你手指長度變咗好多咩?
最後個句都唔知佢up乜鳩
要睇埋用途
當年3g先普及咗冇幾耐
冇乜人會拎手機嚟睇片
主要都係用嚟send 吓 message 睇吓facebook 嗰啲
同埋細機=電池細=用唔耐,而當年手機使用時間冇依家咁多,cpu又冇咁食電,所以當年3.5吋都叫夠用
依家個個拎部機嚟煲劇、打機,個mon同電池緊係大啲好
如果依家出返3.5吋一定冇人買iphone 13 mini說明咗一切
好想搵返5吋樓下嘅旗艦級機
idog 啲柒野,真係會笑死人
蘋果一早跟老喬死而死左啦,講經咩
12 13mini咪出左旗艦細機
銷量咪仆哂街
以前:60hz已足夠
而家:15/15 plus睇壞眼,一定要上pro max 個promotion
2024 ios18 仲未有剪貼簿仲要一下一下轉app copy野
幾時都話idog隻狗眼識進化
手指都進化咗, 而家佢地唔 common sense 啦, 亦都唔出色啦, 更加唔巧合啦
笑還笑,啲人搶住去比錢
呢啲管唔到嘅,夠多人送錢俾馬會使

只要到佢地返工唔開心嘅時候,窮嘅時候, 問下自己點解會窮? 咁就夠過癮啦
呢個其實真係有兩批人
一批係好早已經feel到120hz嘅魔力,成日屌apple得pro先有120hz
另一批係隊埋個120hz俾佢睇都睇唔到出分別
你咁樣侮辱Steve Job, 怕唔怕畀idog打
嗰幾句係當時iPhone 5 廣告對白嚟
https://youtu.be/OzkCD4mgKQE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞