mk鋒成日當自己係神枱級

340 回覆
579 Like 36 Dislike
其實英年早逝未嘗唔係一個幾好嘅結果,一定永遠記得你

同埋 人地都講自己死淨種 你都搵到位入
佢動作片 真係好過九龍 果種誇到爆動作喎
又盲反
同佢真係算 賣命拍動作片
你用九龍去比
係呀係呀 好過成龍添
睇到mk瘋話做動作指導, 教其他演員揸槍做到作嗰條片, 直情畀人笑撚死, 識少少扮撚曬代表, 姿勢動作步法全部錯撚曬
想知謝霆鋒做咗啲咩有咩需要好似咁憎佢
仲要咁多年都keep 到咁fit 咁靚仔
做飲食節目好多時要有文藝氣息加創作氛圍,就算佢要扮MK煮嘢都係要有濃厚學習態度同好清晰嘅路線去比人睇到囉。
佢地做飲食節目基本上感覺叫亂鳩咁嚟
完全冇好嘅重點冇好嘅路線,所以會感覺好撚戇鳩。
只感覺幫佢構思嘅人真係乜柒料都冇
利申:以獨撚角度
勁過連登潮文
細個打波篤魚蛋都攪到我手指無法伸直
咁都跌低,好彩冇傷到條大陣,唔怪得會 使香港的保險公司少見的將他加入「黑名單」
有邊套你真係覺得好睇
佢成世人都係單線solo咁
冇料但就係要扮野

好好地做個歌手/演員其實佢係冇問題
「他知道,哭是沒有用的。」

謝霆鋒為父還債,所以17歲出道,開始了自己的演藝生涯。霆鋒拍第一部片子《古惑仔》系列電影時,發生了一起可怕的意外 - 謝霆鋒的腳部遭到了巨大鋼鐵塊重擊導致肌肉嚴重撕裂,鮮血如同噴泉般湧出。導演和工作人員倒抽一口梁氣,以為這個年輕的少年會就此命喪於銀幕前。

導演立刻喊停,要送他去醫院。他知道,這一去醫院,勢必要換人,那他的「星途」也許從此就斷了。於是,17歲的他對導演說:「找來300多人不容易,耽誤一天就是好多錢,我能堅持。」但接下來這個17歲的少年,居然當場拿起一瓶貴州茅台,毫不猶豫地將其澆灌在傷口上!隨後,他竟然又從口袋中掏出一卷膠帶,一圈一圈地纏在受傷的腳上!整個片場頓時鴉雀無聲,每個人都以為這個孩子瘋了。可就在所有人以為他會暈厥的時候,謝霆鋒卻堅定地繼續拍攝。

終於,拍攝結束後,謝霆鋒被緊急送往醫院。醫生一看,差點沒昏倒 - 那卷膠帶已經把他的腳完全纏住了,傷口已嚴重惡化,極有可能截肢!但就在給他縫針的時候,這個17歲的少年卻突然伸手搶過針線,對醫生說:「我自己來!」

醫生瞪大眼睛後讓他簽生死狀,但只見他一針一針地給自己縫合,絲毫不見痛楚神色。待最後一針縫好,他淡然一笑:「沒有嘗試過的人生,我都想嘗試一下。」

從此,這個少年開啟了一段驚世駭俗的傳奇人生。憑藉著堅韌的意志和不屈的精神,不停地得獎,終於成為第三十屆香港金像獎的影帝。人們都說,他身上流淌的,一定是鋼鐵鑄造的血液!
十月圍城
即係佢有幾冇料呢啲唔洗評係人都知啦
佢串得起
歌影廚三?
無樣做到頂級但係有人睇
九龍城寨冇一場贏到怒火最後決戰
半支煙
男兒本色
新少林寺
其實佢有其他solo
係唔知點解佢咁執著係viva單線
望下而家所謂嘅頂流,我諗無人可以否認現今風頭最勁唔係姜濤就係Anson lo…………
再望下謝霆鋒………謝霆鋒的確高好多班,神台級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞