[高達扭蛋/盒蛋討論區 20] MSE / FW# / G FRAME / MJG / SDFC / NX etc

970 回覆
3 Like 3 Dislike
模倉$192
今彈算貴
500yen 一隻
去轉日本算
要扭齊都唔係咁易
但我唔想要果兩隻迪蘭札,係咪出咗散買好D?
買一set最多到時唔要邊隻再放啦
散買嗰3隻應該同一set差唔多$
為左格魯古古量產
抽爆
想要多部sf2式 格魯古古基本上係幾多都唔夠
迪蘭札 兩部都夠 暫時買兩set最穩陣最划算
已訂兩set 係果兩兄弟有啲雞肋
佢天線成件屎金色
連白色都冇埋
送都唔想要
兩set 6隻又好似無乜謂,到時出咗睇下有無鋪拆返開A set B set 咁賣,咁可以各買1set就攪掂
好似俾成條白色仲好 補金色易過補白色
當買關節留黎玩gk用
真,橫掂佢d金色都要油過
最驚關節之後爆/緊
23定24彈開始入坑 之後每彈都有買
但前果幾彈好似無乜見有開訂 定係我miss咗呢 次次都係出去買現
今次d鋪開俾你訂係咩原因 MSF?
Bandai 自己想收佢皮
平時多數得啲細鋪開訂
通販野貨量唔穩又少反正現貨唔洗一兩星期比人掃哂索性唔開
真係有時唔可以怪買家點解唔捧場
明明MSE已經係價錢、SIZE上位版嘅NEXT
但竟然做得差過NEXT
終於搵返隻11年前嘅NEXT紅蟹

頭部監視器有限度左右可動(藍色框住嘅位)

然後每隻爪獨立分件,ball joint可動

槍型爪同格鬥爪無需換件就可以做到
雖然爪爪嘅可動角度唔算好大,但以當時Next價位畀到咁嘅扭蛋黑科技
已經無可挑剔

明明MSE可塑性高過SD size
而且又有呢d黑科技
但就求鳩其乜都冇畀
真係好想MSE繼續進步落去(雖然新主管上場後選角的確好咗)
我諗呢度應該有唔少巴打係由SDFCC、Next、Forte一路玩過嚟MSE
講真,其實只要出得好
都唔介意畀Bamdie呃錢
但咁樣Hea法真係搞唔掂
已習得技能:遮蓋 噴塗
我想問下今次gp03套裝同對上分別係咪多咗水印
上次miss咗 今次想買返
你講FW嗰set?
係呀
包含「CORE」系列中的「GP03 DENDROBIUM」和「NEUE ZIEL」,以及2016年6月發售的0083最終決戰追加配件套裝,現已修改為CORE規格並且推出豪華版套裝!兩台機體均以原本的重塗版本重新收錄,包括超過20處標記及金屬塗裝。追加配件套裝採用了與重塗版本相同的顏色,並新增了全新的標記!
※本產品使用當時的模具,但會對塗裝和造型進行一定程度的調整。可能與此前發售的產品有所不同。

佢好似話有改,但是唔太sure確實改左邊度

不過都買咗先算
尋晚先做deadline fighter醒起買大天使號
大天使截左了?
雖然唔太敢入戰艦
港魂已截
日魂未 古迦仲頂到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞