[高達扭蛋/盒蛋討論區 20] MSE / FW# / G FRAME / MJG / SDFC / NX etc

42 回覆
2 Like 1 Dislike
似太濃
會唔會洗件重做? 溝稀少少一筆一筆黎
仲有幾隻紅迷藍迷 換過件算
你普通油,無用thinner開,直接筆塗?
如果你夠耐性,開到同噴油差唔多稀,慢慢十字筆法油交果應該OK
同埋邊位想夠直都係要遮蓋
噴就有用thinner
手油就冇 今晚返去用啲remover 清一清再嚟過
https://youtu.be/1_v0DbhPb4s?si=77irnLxY828MEVdC

巴打研究下 希望幫到你
多謝巴打
淨係睇佢底灰同筆塗嗰度先
粉樸就因為mse太細可以skip
我Share得衰 sor
可以再睇呢一條
https://youtu.be/S3aqPPsArp0?si=L334hl-e5c_9zlNU

而NYC都有片 教用濕盆同筆頭篤住上色
你自己用廢件練下邊種易上手
仲有 唔好心急
岩岩補色 用返枝幼筆上色好返好多 同埋應該真係啲油太濃

中間NX右邊SDCS
等緊MGSD
想知啲白膠變紅應該點搞?無拎出嚟一排,隻突擊同紅迷惘變紅咗,買支消光筆上消光係咪會無咁明顯
Ex透明f91幾時再販
5月份買第一隻fw,兩個月就買咗咁多
算少 當你睇過呢度啲巴打啲相 你就會發現你係佢地嘅千分之一
咁講,儲左好多年先有咁多既
巴打KEEP住呢個速度好快追得到
BTW呢度D巴打,FW同MSE兩邊都有既機你地會點放
定MSE同FW完全分開?
得MSE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞