乃木坂46討論區#544: 乃木坂46 香港首場獨立演唱會

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
呀劍你都係講返日文啦
聽日見

樓上有CHING話如果乃木坂佢地係disneyland拍野要申請?

即係舉例
新木優子呢條影片都有申請度?
https://www.youtube.com/watch?v=r-upkk1QS2U&t=
【人生初】ワールド・オブ・フローズンの世界を大大大〜ッ満喫❄️☃️WORLD OF FROZEN in Hong Kong Disneyland
其實有嘅....𣎴過要冒住俾架仔屌嘅風險
新木唔係申請咗,而係迪迪尼請咗堆KOL級嘅芸人拍嘢擺上IG做宣傳,你見佢Po嘢咁定時幾個星期仲有貨,拍攝質素咁專業,內文次次都咁詳盡同Hard Sell就知係請番嚟
應該係日本特別嚴格
YOUTUBE上面有好多
前交換生早幾個月先去完
https://youtu.be/S7tJF-oMMqA?si=-7j7TJvMcsA6S7x8
新木優子個幾條片,明係旅發x出錢請返嚟拍,檯底傾好晒,
同時期臺灣/日本大把節目,youtuber都拍香港旅遊,
一波過後無人包錢包住包機票,即刻少晒d香港旅遊片

日本出片用唔用得,一定要問過當時人,不論大少店舖、場地。
無問過就出街,有手尾邊個咩
最記得十幾年前肥秋玩電波少女,上highway休息站拍,拍咗成日最後話無問人,拍咗成日都唔可以出街
乃詩,我覺得有保留,
始終強調世代交接
乃詩,太舊嗱

人夢,上次林代久保就話,唔通你揾黑劍代美月?
諗起都怕
正常嚟講拍野係商業用途就要申請
新木優子呢個睇到可以包場包車已經知係特別待遇
YouTube自拍嗰啲就可能未必有,因為拍左都冇人知跟本唔會理你
其實海外live都係玩d快歌大家嗌下call開心下
應該冇乜咁慢既歌
吓,唔唱乃詩乃木坂可以收皮了
好孩子話現場祝花起碼有200個
乃詩邊可能無大師咪可以代山囉 再唔係肥杏都得
最好可以大合唱Singout
我反而覺得美月個幾單應該淨係會唱平等機會
其他留返唱 2 4 9 11 單好過啦
會歌喎
乃詩必唱
之前訪問梅隊開到口話希望乃詩大家可以一齊大合唱
唱トキトキメキメキ
有得聽好聽,下年分分鐘唔夠人唱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞