(月經)一人一個返工犯過最嚴重嘅錯

40 回覆
2 Like 5 Dislike
打少啲啦
返工要打醒十二分精神
我已經碌左4個幾鐘連登啦今日
真係好撚悶
做電訊CS, 有日有個唔知鬼佬定差仔打嚟揾個女同事,但嗰日女同事放假,我又唔識用英文表達,只能變調繼續用中文講佢放假,希望佢聽得明,中間都有嘗試用普通話。點知最後俾個客鬧黐撚線,錄晒音俾上頭發現,第二日俾人炒咗
仲有幾個鐘,頂埋
鬧黐撚線公司
唔係鬧你
放心
請左劉馬車?
咁快玩完,可唔可以俾我碌多一陣先至打大佬?
呢個都幾黐線
啱啱開波就打大佬
在一家跨國銀行工作的高級經理艾莉絲,負責監督公司的投資組合和風險管理。有一天,她在進行一筆高風險投資交易時,由於疏忽大意和缺乏嚴謹的監督,錯誤地將數十億美元的資金投入了一個未經適當審核的投資項目中。

這個投資項目後來被揭露為一個詐騙計劃,導致公司損失了數十億美元的資金。這筆巨額損失不僅對公司的財務狀況造成了嚴重打擊,還引起了金融市場的震盪,影響了整個行業的穩定性。

艾莉絲因此受到公司和監管機構的嚴厲批評和調查,最終被迫辭職並面臨可能的法律訴訟。這次嚴重的錯誤不僅對公司造成了巨大損失,還損害了艾莉絲的職業聲譽和信譽,讓她深陷困境並付出了沉重的代價。

這個例子突顯了在金融領域中疏忽和風險管理不善可能帶來的巨大後果,提醒我們在處理高風險投資時必須格外小心謹慎,以避免造成災難性的後果。
Ai文章?
天使 on leave
Errr 天師方加
基層員工都可以引發生化危機
嚴重性唔係現代人做到
點解啲人唔識講英文, 但覺得改用國語就會明
早幾日去麥字頭食麵有2個西人唔識睇, 個伙記猛咁用國語講, 好似國語佢就聽得明咁, 仲越講越忟點解你好似講極都唔明, 睇住兩個西人成頭問號
我準備想幫手時, 個伙記就行開咗, 似係求其搞掂就算
大老細一路有個政策想實行
可以將員工管得嚴啲
但反對聲音太大一路冇做

我叻唔切
見咁啱有個員工做錯少少嘢
就借題發揮推另一條政策
諗住冇咁大阻力我又交到差
點知搞到成間公司反轉

我就畀人話千古罪人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞