50歲印度人獲得加拿大學生簽證引發當地人憤怒

72 回覆
76 Like 1 Dislike
單程證都每日150
你講得啱
香港大學生: Am I joke to u?
加拿大啲印度佬真係好恐怖
搞爛個制度,最後大家都攬炒
原來全球最先進民主國家既入境政策都只係夠格搵香港黎比較,咁睇香港既入境政策原來都幾自由喎
https://www.instagram.com/reel/C7vfU5AA7of/

ig成日有reels屌印度人喺加拿大
印度佬真係世界毒瘤
我冇見過一個印度人係想留喺自己嘅國家
成日周圍入侵人哋啲國家跟住帶埋啲有毒文化俾人搞到人哋的公司只要請一個印度佬就啲印度佬 keep住嚟
政府無乜所謂,加拿大d醫療成舊屎咁你病都唔會對政府有太大負擔,反正都唔會點醫/排隊
識啲人回咗流
cctoy: 係大愛,自由嘅空氣
其實點可能有咁多印度人儲到一年係加拿大生活嘅錢申請學生簽證⋯
一個人都要預十幾廿萬仲要show證明有咁多錢係戶口俾個官去批
印度人嗰啲好多一家幾口咁去
條數要預好大⋯
明明香港人申請都唔係個個得
印度人唔係個個咁窮
真係窮到貼地果班會做IT黎改變人生
中間果間就靠讀書洗底
有D錢果班 一係親戚有關係幫到佢走
一係本身真係夠錢去外國住但又未多到可以投資移民
我識個印度女仔就係有D錢果班
佢老豆以前唔知點樣好好彩去到美國住 一個救全家 講緊cousins都計埋果種全家 而家佢成家都綠卡
加拿大想玩死自己
知唔知每個月移民局趕走幾多假學歷假認證唔係讀書嘅學生

阿叔呢半年收cv收到手軟全部都係攞住student visa過嚟然後apply七日都可以返工咁讀乜撚嘢書
識人成六章都stream a

然後冚家去
19: a nation of servant
No my friend, 我同我同鄉係印度都係高材生架 my friend
呢個post係咪只討論緊合法嗰啲,假文件嗰啲建議舉報
返工讀書比例個人決定,學生簽證期間嘅工作時數應該唔可以當作pr申請,讀完書佢都係要走
做緊鬼佬公司
超過一半人都係菲律賓人
但普遍佢地都幾好人
害左奉公守法果堆南亞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞