50歲印度人獲得加拿大學生簽證引發當地人憤怒

72 回覆
76 Like 1 Dislike
真係Goat

當地人唔想做野啲機會咪益其他人
咪撚鳩噏,當地人撚係唔想做嘢

係出面所有公司只要有印度人就一定會請返自己同鄉,真正有學歷識講英文嘅加拿大人完全冇機會呀傻仔

加拿大嘅“多元文化”就係淨係請印度中東,全間公司喺印度人中東人就冇問題,公司多白人就係歧視
In general 阿差對社會冇咩貢獻
當然有小部分有錢人,但係大部分都係family dependent,仲要真係做工嗰D其實都係垃圾

印度人死曬佢對世界百利而無一害
GOAT Consulting Inc.
入面有幾多印度人做?
這就是道友多治下嘅印麻大

問過香港代表未?!
加拿大咁玩同ponzi scheme有咩分別?
全球出生率下降
唔引入多d印度人搞唔掂
政府心諗:我就係要呢啲
新印加帝國
支那癲還癲 你甘心做隻唔需要思考既豬 其實日常生活無問題
印度果隻癲係你一出世就定左你既命運
話就話D印度移民好撚多 但你地都諗下如果種姓制度發生係香港人身上 一樣係會瘋狂咁走 瘋狂咁移去其他國家
同埋好老實講 50歲都批佢學生簽證 一係加拿大出錯 一係間agency真係好撚勁 我又唔覺得如果當中有詐騙成份 呢條友/間agency會咁夠膽出晒名咁宣傳
但D人屌得好岩既就係點解tourist visa入境可以轉其他簽證
即係佢申請tourist visa果陣已經唔誠實? 定真係好咁彩入左境旅行之後搵到學校?
香港咪一鳩樣
大堆阿叉嚟到做假難民溝件賣唔出港女
又有得留喺度
估計應該係用flagpole形式轉
去美加關口出境,去到美國講flagpole就會送你返加拿大關口,之後重新學簽入境
70萬cls
但俾居留權既visa正路你入境前都有一堆野要你做
例如影相呀 biometrics呢D
佢做呢堆野果陣已經人在加拿大tourist身份? 咁點解加拿大又會幫佢搞
菲律賓 都多過中國
佢唔係pr,只係學簽
香港好多人之前都係境內申請owp
真係去到1億 同印度統治左有咩分別?
一向都多,好多賓賓黎香港一兩年有經驗就申請過去做護老工,有人請呢家直接pr

搶人才呀
加拿大移民局好多印度人?
印度殖民地
Yes 賣曬廣告
用國際學生價錢讀書,唔係用pr價錢,有咩好嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞