用唔到OpenAI服務係咪又證明咗習近平係中國史上最撚低賤嘅國家領導人

88 回覆
180 Like 5 Dislike
前幾任都識悶聲發大財
呢隻嘢親自整爛中國幾大經濟板塊不特止
俄狗作為侵略方都仲要黐埋去
開頭就派隻慄戰輸同人講對俄無上限支持
發覺俄狗打唔贏
就搵外交同人講勸和促談
事實係口惠而實不至
俾人發現到戰場有大量中國製嘅軍民兩用嘅戰略物資
好喇搞到歐美國家都開始防備佢
冇光刻機冇尖端技術用喇
想派間諜偷都冇用
人哋已經開始提防
依家OpenAI跟美國國策唔俾中國包括香港用

屌佢老母Apple公佈完OpenAI合作先搞d咁嘅嘢
上一部香港版iPhone用唔撚到衛星SOS都算喇
喺大城市住都好少機會用到

AI就唔同,係又一次工業革命
一個國際城市居然連OpenAI嘅服務都用唔撚到
一部香港版iPhone又係閹割版唔在講
工作冇得用AI輔助
點同人講自己仲有競爭力

有下一代嘅試諗下自己嘅仔女第時唔識用AI
就好似今時今日同人講你唔識上網咁
為下一代著想真係好快d準備移民
自己脫節都好都唔好俾下一代同國際社會脫節

中國都有AI?
咪睇下到時用中國dataset train出嚟嘅AI同幾十個國家Dataset train出嚟嘅AI有幾大差別囉
撚知佢咩,又戰狼外交,又搞香港
原本新疆西藏呢啲,人哋都係隻眼開隻眼閉算

香港呢啲幫你揾錢嘅都要搞,咁就玩爛咗隻白手套
又要威,同美國鬥,重要煽動埋自己啲人一齊蠢

支那人,甚或乎ccp 14年前都冇乜好𨳍嘅嘢,重要有兩位影帝簡直係PR巔峰

咁樣就俾個小學生玩鳩完,重要俾人拉走埋
國家領導人低賤
連中國人民生活都變低賤
大學畢業生爭住去送外賣
人哋就用AI去發展新產品新技術搵真銀
中學到大學年代 都係聽話要讓中國與世界接軌,學習先進體係

而家唔知條友搞咩...
我反而覺得佢係最英明果個,華人今次食唔食到糊都要睇佢頭。

習主席請看:AI係D人口結構有問題嘅國家先要依賴嘅工具,中國有14億+1 個聰明嘅腦袋,要AI嚟做乜
玩戰狼發覺玩大咗
依家又轉軚
想扮翻乖仔搞好中美關係
但仲係有少少戰狼
中國一早已經用AI 做社會信用評分系統
呢個仲唔係AI image to prompt , 仲要live
live match 全國database
其實依家出面世界點香港可能都未必知,大陸成日話自己科技好進步,但事實係咪其他國家用緊只係我地香港人唔知.
中國d ai監控不知幾成熟
使撚靠鬼佬
勁過robocop
20年前得益於世界秩序, 加入WTO, 做世界工廠等, 但依家又要打破世界秩序, 自己做一哥。對外有戰狼外交, 想打台灣, 對內有西藏, 新疆, 香港, 50萬捉間諜, 人地想靜靜地做生意唔得

方脸说:当前的国际秩序到底是什么样的?在国际秩序中,中国到底处于什么样的地位?瑞士和平峰对中国有什么影响?美元霸权丨美国霸权丨霸权主义
https://www.youtube.com/watch?v=nJN06q-xgWM

中国人工智能发展最大的障碍,并不是美国对芯片的封锁。中国AI这道无法逾越的障碍,究竟是什么呢?| 中国防火墙 | Sora | OpenAI | 人工智能 | 机器学习 | 芯片 | 数据 | GPT
https://youtu.be/4bpDNAmOIJs?si=kghpwk0cjsw1QUsl&t=671
21世纪的闭关锁国
一係佢好憎中國人好想中國人死
一係佢係智障步步都行錯
唔係根本解釋唔到佢嘅行為
點會?唔好抺黑,餐牌明明寫住「東升西降、由治及興及全民小康」的。
冇得用ai ,冇得發展晶片,冇得用高階顯示卡
仲週圍樹敵,搞到比世界孤立,我真係唔知搞咁多嘢究竟對佢国家有咩好處,好似自斷雙臂咁,真係寫個服字
餐牌?
全民送外賣個餐牌?
對習有最大既好處,其他人食晒屎
習近平指中國必須增強緊迫感 加大科技創新力度
https://lih.kg/3726291

條友又發作
有能力破壞國家,有能力賣國既只有有權力既人。 但所謂保護國家既國安法,卻係針對無權既平民。
中國金融業苦日子來了!不良貸率暴增5.3兆 銀行設「催收大隊」討債
https://lih.kg/3726548

有文心一言喎
仲有人面辨識、無人機、監控世一
你有冇用文心一言
想自己坐得穩陣啲,其他嘢, wfc
AI咁發展落去,配合無人機/自動火炮/導彈
可以24小時咁搵目標炸

美國唔禁對家,隨時失去軍事優勢
冇open ai 用,用我百度,用我巴巴啦
其實中國起2015個陣玩自爆係主動去泡沬定真係唔識經濟????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞