[有虎之夫]繼續答大家裝修、油漆問題,盡答(12)

573 回覆
3 Like 0 Dislike
最好做剷底 膩子灰 底油
網格紙帶批灰角就睇環境同價錢
想請教吓 浴室花灑出水突然變細 ,換個花灑、換過花灑條喉都係一樣水壓冇變過,但洗手盆嘅水壓係一直冇變,解唔解答到邊到出左問題。
係啊 主要唔想起級 或者 望落順眼
會唔會則邊都整假天花加燈槽?
我見其他人d樑沒咁大 加個組合櫃
但呢個加完組合櫃應該都唔得? 謝謝
睇下會唔會俾人閂細咗個入屋來水
有可能隔離鄰舍整水喉搞到你
1.係,淨係買料都貴,燈掣、窗簾、冷氣等等

2.金屬、鏡面(主要係黑白為主)

3.要睇
睇你好唔好彩
更加睇人夾人
你唔想起級就做假天花
但會壓低樓底
廁所唔大想裝浴室寶,掛牆定天花式好
傢俬俾咗訂,上去廠睇覺得飾面修口封邊麻麻,想搵其他廠重做。

如果我唔要本身間廠啲貨,佢有冇權追尾數?
洗水盆既水壓係冇問題冇變到,所以一定唔係屋外水制問題。

我仔細搵個比我搵到屋內都有個水制係廚房,啲水先再駁去浴室。
1. 較大左個屋內水制洗水盆水壓真係大左,但花曬水壓係有少少大左但果少少大,其實都係冇分別;
2. 但唔同左既係花曬水龍頭較熱水要較到最大先著到煤氣熱水爐,之前係中間偏熱先著。
3. 仲有個著眼點係著左熱水我較返細到中,都仲係咁熱冇變化。
4. 但我確信既係唔關熱水爐問題,因為一年前我都曾經有呢個狀況,熱水爐又壞壞地,果時係唔識出熱水,索性換左個新既,換完所有野都好正常,係近呢個月就出現問題?
冰島漆建議做靚個底 唔做膩子灰嘅 面灰都過一浸立邦灰
司拿必須要做的

微水泥睇你做普通牆身定做浴室
普通 灰底,司拿,ok
浴室天地牆嘅 做完防水/磚面 都做得

藝術漆 灰底,司拿,ok

不過你做得呢啲都想靚,個底做好少少

睇你應該都係睇某間公司得個間先齊晒呢3樣

話曬價位高咁多
想睇下點樣做好個底
再上依類油/塗料
怕自己諗漏咗返唔到轉頭
正常你落呢類鋪頭揀款個時,然後問佢地,會答到你
不過最後個底靚唔靚都係睇油漆佬手勢

有興趣嘅歡迎聯絡
噠訂追乜尾數
廁所要裝新磁磚,有兩幅磚牆要打拆再砌過,剩低幾幅牆係咪剷批盪到磚面先得?
其實我要做西卡107防水到1.8高,應該要剷都磚面先得。 如果好似廚房唔駛做防水咁,有新磚牆砌去碰舊磚牆,舊牆係咪應該剷到見磚面去裝磁磚呢
有假天花咪裝天花

殺訂啫
好難講
正常來講來水喉就唔會塞嘅
唔知會唔會水壓問題啫
建議係
同埋成間做過防水都好啲
thanks
450呎全屋兩房一廳,執灰重油,大約咩價位到呀?請教請教
啲裝修師傅會唔會覺得又唔爆地下又想加兩三個電制嘅人係鳩客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞