逸東酒店聯婚禮策劃公司 為10對LGBTQ+情侶進行集體婚姻登記

55 回覆
71 Like 26 Dislike
L梗係其中一個係TB, 冇兩個都係一齊著婚紗
政府唔係比呢班柒頭搞亂香港呀
將呢啲風氣帶到番大陸危害到中央點收科
https://today.line.me/hk/v2/article/WBk9KyQ

not suprised

DEI

next step: cancel those who dislike DEI
呢啲集團
中央睇到震怒!
見到韓紅
呢班人認住佢地,9成之後又會出黎賣慘話個社會點樣對佢地唔好
點解啲女les 又要㨂返男性外型?
R哂頭
貴性?
男性吸引唔到佢哋,但男性外型嘅女性得,咁女性外型嘅T女應該可以吸引到佢哋,但佢哋仲係唔係L?
原來同性結婚合法左
原來香港都可以視像咁玩然後有法律效力?
我都唔撚明d鍾意死tb嘅人
又要唔鍾意男人
但係又會鍾意個扮男人嘅女人
老鼠烏托邦嘅最終章
咪又係一男性化,一女性化打扮
學乜野人叫lgbt
連自己都唔尊重自己個性別/性關係
叫其他人點尊重
係唔係冇得離婚?
CCTOY (明光社) : 男女男
政壇諸事町︱首名「出櫃」議員 陳志全與男友以視像美國註冊結婚
於民主派初選案被控「串謀顛覆國家政權」罪、現正保釋的人民力量前立法會議員陳志全(慢必),昨日(14日)在香港與男友舉辦結婚儀式,以視像形式在美國註冊。

香港前立法會議員陳志全於去年尾,在美國律師遙距視像證婚下,與同性伴侶在本地酒店完婚。香港至今未承認同性婚姻,而且陳志全因民主初選案被控「串謀顛覆國家政權」罪,不得離港赴海外註冊。這場被譽為「亂世中有愛」的婚禮之所以能實現,全因在美國猶他州結婚無居留權或國籍的限制,而且該州在疫情爆發之際推出了網上註冊服務。

這令全球不能在本國結婚、而且因疫情難以出國的同性伴侶為之雀躍。根據香港婚禮統籌公司Next Chapter的統計,自2021年7月至今,已有超過150對本地同性伴侶通過此方法成婚。
點解啲TB 都矮過條女
和尚食齋燒鵝,都係食齋。但心境犯錯
我有咩比唔上果啲肥矮TB?
現場好混亂
D基佬寧舍多花臣
香港
識做生意搶頭啖湯就真普通結婚市場太多商家佬競爭
而且呢批人多數較中產 駛得起錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞