覺唔覺歐洲國家盃難打過世界盃?

210 回覆
50 Like 88 Dislike
https://www.instagram.com/reel/C2sDPGLtpNj/

對上一次牙朗喺世界盃淘汰賽入到波嘅時候
牙朗都仲係巴西人
宜家歐國有最佳第三同16強真係好on9

以前16強,首次名出,跟住就8強
啲球隊踢起嚟都爽啲

宜家個長度同世界盃差唔多
一係就唔好撚搞歐國聯呢個仲on9
好難咩?我朗一己之力carry10個葡萄牙垃圾都贏到喎
按照佢邏輯 德國連日本呢啲垃圾國家都贏唔到 應該算歐洲四線
巴西贏唔到克羅地亞 踢歐國盃應該小組賽包艇出局
德國場波已經成年前
之前都輸比韓國啦
又唔見吹奏韓國勁
下面個句係真 唔明有咩好笑
我大部分post都係用正負皮bookmard睇到邊度
Fifa就好肯定黑過uefa架啦
貪污 賄賂大把野發生
不過你講uefa黑都係嘅

https://youtu.be/l77ASD9SrR4?si=ymOIuSUhb72SG1EX
咁樣計半年前德國都係歐洲四線 法國連歐洲四線都贏唔撚到應該算歐洲五線
韓國你都可以週圍吹奏㗎 我只不過攞嚟做例子啫
德國呢年半輸左比輸比波蘭 奧地利 土耳其
又吹唔吹得

日匪亞洲盃輸比伊朗
世界盃未入過8強(even北韓都入過)
都唔知有咩好吹
你嘅計法係咁計呀嘛 德國法國都係歐洲四線 咁樣計日匪贏咗真係唔出奇 我而家support緊你論點
真你老母咩
白卡仔
唔使九唔搭八喇

而家問你摩洛哥計唔計非洲呀?
荷蘭咁廢又計唔計歐洲啊?
答咗先啦
我問我老婆,呢度一隊歐洲一隊非洲,叫佢估邊隊歐洲,佢指左摩洛哥

睇黎上面個人兄同我老婆一樣,都係唔睇波既

輸比克羅地亞有咩資格講
早一兩年嘅西、德連蘇格蘭 、波蘭、土耳其、奧地利都贏佢地

特別波蘭土耳其咁廢
你自己睇下呢個post係咪9成comment都有rating

再出黎柒啦死毒撚

條傻鳩唔敢應
喺度顧左言他唔知做乜柒
首先唔係九唔搭八
係你地講起fifa同uefa 邊個黑暗d
我對應返個論點

至於個句野
你問返講個位
我只係幫佢留

比埋我tg id你 得閒搵我
美斯fans為左discredit 法國個世界盃冠軍,竟然支持做假
https://lih.kg/3724584

回左呢個post提出嘅質詢未呀

唔好學我顧左右而言他呀
C朗創恥辱紀錄

佢由2004年首次參加歐國盃,前5屆分組賽都有入波,加上2006至22年踢5屆世界盃分組賽亦有「士哥」,但今屆歐國盃3場分組賽正選披甲,都食白果,惟有寄望淘汰賽打破入球荒。

話左歐國盃難踢
第一次聽呢句野叫顧左言他
大陸用嘅term果然唔同
波又唔識睇
中文又唔撚識
死撚咗佢算啦白卡荷蘭迷
咁講法美洲盃係咪總難過歐國盃
以前16隊就係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞