又有居屋業主拆廚房牆

162 回覆
134 Like 21 Dislike
大陸乜鳩都話北歐風格
如果平時有煮中菜就知開放式係垃圾
北京歐吉桑
白色都好屈特
佢連條喉都入埋牆 壞左就含撚
而家d人裝修唔諗維修 以為d野一世唔壞
你識條撚咩
呢啲叫四四正正,骨骨子子,基本設計,標準做法
你搞清楚砌牆有咩問題先

btw 其實係咪曲線賣廣告呀
煤氣熱水爐後面要直接穿牆排氣,冇得改位
你呢個諗法 屎塔同企缸調轉 就唔洗沒衣機對住屎塔
就係唔得 2個廁所完全唔同
裝修真係要搵小紅書外勞, 香港班躝坦又貴又受氣
係咪電鍍?靚好多不過貴啲
不鏽鋼包邊

280可以咁玩
黃格企缸 藍圈洗衣機 紫格做鏡櫃+洗手盆 粉紅做趟摺門
Chrome finish
外面整靚都冇用,依家好多大陸嘢車到好薄啲料又唔係靚,唔知係咪啲五金回收自己私底下溶出嚟嘅
呢啲嘢日日用嘅掂到皮膚嘅,最好用返啲靚嘢
真係唔好慳幾千蚊,用返啲大牌子非中國做
報消防同屋宇署啦! 小紅書

https://www.bd.gov.hk/doc/en/about-us/fs_code2011.pdf
除非個廁所係濕廁,
否則企缸呢個位做唔到浴門,
洗手盤位擋左半隻門,
出入要側身,
壞左洗衣機要拆洗手盤先搬到出去(安裝時亦要裝左洗衣機先裝到洗手盤),
咁既格局係搬到個洗衣機入廁所,
但好唔人道。
咁係因為佢大左100尺,咁實係好好多,熱水爐放邊冇咩所謂
380則廚廁原則如果換位就好完美,房署8成公屋,個廁所都係喺中間
依家就算私樓既開則都係差,好多都廁所門對飯廳,我就唔係好接受到,食食下飯有人屙爛屎幾尷尬
照做到玻璃浴屏 除非你肥過肥姐
隻門係開向洗衣機位 唔會阻洗手盤 最好用日式洗衣機 就唔洗關門都拎到衫
係換洗衣機要托一托轉出黎 但都轉到 玻璃浴屏用對角開就得
利申咁裝同換過一次洗衣機
唔關事 佢熱水爐放到入廁所因為個廁所喺單位中間嘛
你廚調轉 個熱水爐咪喺返個廚房到
金先/銅色 點睇?
銀色有咩特別?
佢係煤氣爐果幾條喉唔想喺單位明喉入爐,水錶水喉經走廊入屋,380就先入廚房,再出外牆入廁所,咁就做到好似暗喉咁,喺唔喺中間就唔係咁重要既,又冇法例
簡約"居屋"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞