點解年年行山都死幾件但仲咁多人行?

130 回覆
54 Like 296 Dislike
係,溪澗瀑布附近仲多,可能係水搞爽d, 加上以為有水聲掩蓋無人知...
安全套用黎扑野既咩?安全套用黎荒野求生架

都係留係屋企上網最醒
個個都覺得自己唔會係出意外嗰個
日日都有人撞車
點解仲有人揸車?
你揸車方便,快,舒服
行山你有咩得著?
啲女運動型
鍾意成身汗打野戰
尾二點樣變淡水
佢都戇鳩鳩
正氣小子有思覺失調,包括精神分裂症同妄想症,日日都會開埋啲垃圾post,不過大家要體諒,佢都唔想,腦部缺陷影響到佢神智不清 。大家不如留意吓咩係思覺失調?
https://www3.ha.org.hk/cph/imh/mhi/article_02_03_01_chi.asp

希望各位可以一人一留言
勸告佢及早就醫🙏🏻🙏🏻

如果你想向他傳達一些信息,我建議你以溫和和支持的方式表達,鼓勵他尋求專業的醫療幫助。及早就醫對於思覺失調患者的康復非常重要,專業的醫療團隊可以提供適當的治療和支持。

最重要的是,我們應該尊重正氣小子作為一個獨特的個體,並努力促進理解和支持他的精神健康需求。
其實行山事分幾種
人為既出事例如打風落雨都仲去,唔帶水同食物,爭亂鳩咁黎呢d,係人既問題,同行山無關
如果係意外果d,其實乜活動都會有意外,行出街都會俾車撞,係咪要成世留係屋企
因為欺山莫欺水
客觀上吸多啲新鮮空氣接觸多啲陽光,健康,訓練到身體
主觀上有啲人就係鐘意行,行完覺得爽
今年算遲熱啦喎
多雨就真
呢個細個小學真係學過,
話放盤海水,
盤水上面放塊膠布,
太陽蒸發啲水時塊膠布會困住啲蒸發既水滴,
因爲鹽份唔會被蒸發,
所以啲水滴理論上係無鹽,
可以奶塊膠布啲水滴黎吸收水份。
明知會死咁係咪唔好生仔?
邊個平行世界 今年遲咗熱呀嘛
但佢包住成個波,d蒸氣點出黎
點樣奶穿個condom飲水啊
唔好一個人行山
每年都有人老死, 點解你仲要出世
行山每年多人死過滑浪,幾時禁止?
行山其實冇問題,但啲人有路唔行,唔知行Q咗去邊先係問題
運動, 望風景放鬆心情, 打發時間, 仲要成本平。

其實做足準備功夫, 結伴同行有咩問題?
係都禁咗26先,好多孝子仲要累埋啲女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞