今日最新市區的士牌價跌到$288萬,有恩必有果,黑的,拒載,兜路,亂收費用

156 回覆
222 Like 4 Dislike
有d咩跌價係唔會賴番香港人?經濟差就差啦
保險狗係成行都低賤
的士佬至少都有啲係正正常常
最撚想睇班的士狗車主僕街
政府分分鐘計埋條數,行車隊班司機全部交稅 。
仲要講話大部份司機本來一個月搵唔到萬五,出差
左車隊之後個個司機搵多咗,車隊成功增加司機收入 。
如果政府真係咁做,成件事其實真係唔錯 。
的士狗成日唔接單,手車又柒
比多少少搭uber唔好?
醫護狗啦
仲有好多嘢個儍閪未計喎,通常的士牌都係供20年,1架的士七八年就打柴,即係20年內要買3架的士仲要維修兼保養,而家一架的士小露寶大概40幾萬,即係由買的士牌開始,20年內仲要跌多三架新車同維修保養!大大話話都冇咗180萬!

而家仲未計保險啊,而家DC9日日炒車,如果架車一年比人claim 2次,李嘉欣恭喜你,未來三年保險係九萬蚊一年!

私家車牌費一年5000,可以做Uber

你買架的士牌,10萬,點解值呢?
炒價黎, 開埋網約十零萬搞掂
買部的士自住
的士司機都唔係持牌人, 個恩果報左係唔到既人到喎

分清楚
黑的, 拒載果啲係出自的士司機
加價, 組織放蛇果啲係的士牌主

呢兩班人重疊率係極低
咁多年黎個版價都係天價, 的士佬唔會有錢去買
有錢既買既人放租就有收入, 無必要咁辛苦落場做
將二百幾萬擺入定存仲好
唔啱聽嘅事實 賭股都上晒巿 唔等如香港合法
因為內地股有興趣
大陸公司要嚟cap 水,咩阻力都要行開啦
車隊子母牌,子牌10萬,優先派單。

傳統的士牌,TD牌費加價,每年收3
三五萬,到時唔好話10皮,一堆殭屍牌還返出黎
老千莊寶嗰老千女莊鍶敏
的士服務其實係公共運輸系統。

司機既薪酬唔係制定政策既主要考慮,正如冇幾多人關心巴士公司既營運開支(人工部分)。

不過政策初期既5-10年,車隊系統會有好多政府優惠,做車隊司機整體收入應該會高過個體司機。

垃圾行業垃圾人
某D仆街有心托住佢,本身係泡沫
的士狗起碼冇你電話
就算有錢買左都唔係咁著數
保險保養樣樣錢
部車攞去整又冇左日收入
租車果班點會錫住你部車渣
你比我有3球野
我寧願攞去買收息股/做定期
麥包依家發咗啦
$2888我都買呀
阿婆都買呀
根本唔應該有炒價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞