其實住白石角嘅生活係點?

263 回覆
263 Like 17 Dislike
唔同感覺

如果返工時間唔係問題, 白石角一定舒服啲
講塞車,屯門塞嘅次數同時數一定唔會少過白石角。
個度住既好多都退左休唔洗固定時間同人逼車出入, 後生啲嘅基本都有車出入, 相對唔方便啲既就係過左10點無外賣 想食嘢就起碼揸車10分鐘出大埔/沙田/大圍。 不過基本上有車呢啲都係小問題
仲慘過住石圍角
跟住就話十幾年舊樓唔閪值錢
新樓屌打
點都輸
揸車既其實都好舒服,有海景,出去跑下步又得,科學園又食下飯咁
睇估價蝕撚咗百幾萬到
戊日走過science park
冇堆公屋
之前成日去住白石角嘅朋友屋企睇波,喺青山公路轉車其實都快不過深夜少啲車就麻煩好多

環境幾好周圍又有餐廳超市都叫做頂得住,Overall 冇連登講到咁差
個個業主都幾架靚車就唔使住白石角喇
九龍東都價唔店數,點會理白石角
咪係,秀茂坪,四順,安達臣嗰堆成十萬人口,白石角頂多咪得兩,三萬人
就算起你肯定十年得?
即係你到無人住囉 傻閪
你住緊邊
住左兩年,當然一定冇地鐵沿線咁方便,但環境舒服,鍾意得閒行下海邊踏下車都幾舒服(當初係咁諗但係住咗之後就冇行動過)。

夜晚十二點幾之後幾乎都係要坐的士,九點之後完全冇餐廳,凌晨睇波叫個麥當勞要喺馬鞍山送過嚟。仲要係咁畀人踢單朝早返工去中上環都有一架900巴士直接去到,都係1個鐘內。

當初租之前實地考察,以為好似好多巴士都四通八達,後尾住咗之後先發現原來好多星期六日都冇車,同埋一日得兩班🤣所以到假期最尾都係坐27A去沙田轉車
規劃設計中。 到時有冇錢起另一件事
其實係咪將軍澳南會好少少?
番工番中大,其實幾方便

環境都唔錯
呢D上網check都check到,使鬼實地考察咩

總之要方便既話白石角一定唔啱你,退左休/當渡假屋就OK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞