良心AA 您問我答 (三)

790 回覆
16 Like 9 Dislike
個按揭轉介有幾多落袋
果筆錢就唔多架啦,銀行出俾轉介嘅佣金都只係得貸款額0.x%,你拎返嘅可能都係千尾至萬零蚊左右
叫做幫補下好過無啦
算 樓價跌左都喺返到 正面d諗
咁佢份工都幾好做 淨係講一次電話就完事
有好有唔好,做一單可能得幾千
但勝在唔洗搵客,客自動埋黎
賺輕鬆錢
Novo
A組賣39 完
B組220客出席 抽緊
賣成點?
一q chan?
唔係幾千票咩
清唔曬
賣8成幾,符合預期
話左水飛重,出席率係預只有一半左右
呢個價賣8成幾算幾好成績啦
啲終極淡友個個都話7-8k呎
e.g. Lion哥
二手7k有成交
傾多陣6.5k都有機
內部成交 賣半份
佢最劣呢批貨走到,之後會相對易過少少嘅
好多人頂唔順對正菁田邨
ching你假膠定真心
幫我搵多間7k得唔得
你傾到6.5k差價俾你袋
LM
想請問一下,業主放租,將鎖匙放低俾A地產之後,其他BCD地產是咪可以問A地產借鎖匙然後上個單位影相或者帶客上去睇樓?
得,但我建議俾佢地每間公司都配一把
有時D公司鬥爭,佢地真係會收埋唔借俾人
經利嘉閣做按揭有冇伏? 佢地通常搵咩銀行
基本上銀行就度度都一樣,每間按揭轉介同所有銀行都有合作,你想搵邊間都搞到

至於有無伏,主要都係睇個轉介回贈有幾多,你同佢地講跟返星之谷offer做,佢地多數都會同意
生約加租,係咪要提前一個月通知兼提供新租約俾租客?
是咁的,其實我係租客,經A地產睇樓成咗,簽晒正式租約打埋厘印,但係有一日我響屋入面果時,B地產突然開門入屋帶客睇樓。
我問業主咩事,佢話冇俾過鎖匙B地產,B地產亦冇通知過要帶客去睇樓。
然後A地產就話佢地有借過匙俾BCDEF地產,可能B地產自己拎咗去配匙。
好喇,我作為租客,點解會失經無神有人走入屋話要睇樓??
到底出面仲有幾多個地產有我個單位鎖匙??
有人爆門入我屋我可以點??追究邊個?
因為我係短租(少過12個月),唔會考慮換鎖,而且業主唔肯俾錢換囉。
Yes
咁呢個責任一定響業主果邊啦
放匙同回收,地產公司會有曬紀錄,無得抵賴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞