有冇變支防曬好? 求推薦

69 回覆
0 Like 4 Dislike
想買支冇咁油唔會爆豆嘅防曬
唔需要好強 都係for平時出街用下咁
唔係d咩水上活動
有冇ching介紹下
用面堅尼
Sunplay純物理防曬
化學防曬:Factiv, 嘉丹妮爾, 石澤研究所
物理防曬:本木序
即係點呀
用完會變支那人嘅防曬?
支防曬最好
Herbsoil
鍾意D一搽上面即刻變水既 唔會耐左就白色一達達同起屑
用過biore爆水力MAX同Country & Stream Honey UV Water Gel都好鍾意
Country & Stream果隻仲要好好聞 不過唔知呢D防曬力其實夠唔夠
岩岩用完一枝https://www.mannings.com.hk/ahc-safe-on-light-sun-serum-40ml/p/742551?lang=zh_TW 呢隻都好滿意 gel狀完全唔會泛白起屑 又好多美白成分
呢幾日開始用paula chocie淺藍色果枝 暫時都滿意呢隻評價好好
Round lab防曬霜
藍色好假白
藍色好乾
Factiv同嘉丹妮爾都好用利申 我混油
biore囉
本身以為無色,點知搽完勁白
粉紅版會好啲,不過係for 女用
點睇biore防曬
Allie gel uv ex
易推,有少少保濕,夏天搽少少碎粉就唔lup,最重要係唔會搞到出粒粒,so far試咗咁多防曬最鍾意係佢
如果只係返工收工個種可能得10-20分鐘見太陽咁你用夠量呢類
低倍數防曬可能會好少少
eg avene Day protector UV EX SPF 30 PA+++
nov spf 32 uk milk ex
skinmedica spf 35 mineral sunscreen

如果要行街 建議你買返D spf 50 pa++++個類
OR 你用D 防曬物品 遮/帽個類+SPF30 PA+++
雪肌精2023/2024版防曬 要搖先用得個隻
dr g spf 50 物理防曬綠色管

至於elta md個類
10年前的野就唔好拎返黎用啦
講真 親身用過
Ig:Bethan.offical 自家製物理防曬幾好用
佢入面有養膚成份 仲可以當隔離用
間唔中有優惠 可以襯個陣入手試下
咩叫自家製?物理防曬得SPF35 PA+++賣成400仲要無ingredient list 完全信唔過
如果佢手整就一定唔work 物理防曬d blend要廠先整到 仲有spf要做lab test 如果係白牌alibaba防曬入落佢自已樽咁點解要比4舊買 La roche posay都唔洗300人地仲做勁多research
Anessa粉紅樽裝嗰隻
今年好似出左隻milk唔知會唔會再matte d
依隻一D都唔清爽
我都用到勁多粉刺,陣味又難聞

我鍾意anessa 白樽
我都係 用完爆瘡 又出粉刺

我E+用緊紫外線預告 暫時覺得佢最清爽
如果有爽過佢既款求介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞