傳炎明熹即將完約離巢TVB

502 回覆
242 Like 25 Dislike
不過起碼獎門人都遵守承諾每位學員出最少一隻歌
其實都有巨聲前車可鑑
唔係前幾名根本唔會捧你做歌手然後迫你做主持或拍劇
佢一次個邊有可能捧到十幾個歌手
Sica好似試過都有一星期有4,5日見到佢
就係要玩比賽先睇下發唔發到圍
係cctvb入場卷都無 玩條撚咩
正式同大家樂簽約?
根本唔知佢哋上台係做乜鳩 唔齊 走音
作為明星 你身形要keep 你估你平日上台唱歌係度Fing 下手就叫跳舞咩
你睇嗰啲真係跳舞出身
真係紅嘅接到班唔同呢班 你見到開關一年 佢哋人氣就下滑緊 根本班追星族冇嘢追想先追佢哋
都要幕後製作班底有本事識得搞先會成功,如果當初炎明熹果屆《聲夢》繼續係余詠珊兩公婆揸旗嘅話,炎明熹、鍾柔美基本上只會成為譚嘉儀菊梓喬之流,唔會有太大迴響
Cctoy大把野反
大陸出世
上大陸節目
同痰伯fd
英文唔好
有啲真係唔適合唱歌
安排做主持拍劇都算係一條出路
無話迫既
勁歌金曲都無撚埋大台喺本地樂壇仲有咩地位
大陸條水就真嘅,但我就唔知鳩柏豪呢幾年係咪搵好多啦
仲係8、90年代咩?
留喺TVB越耐,好彩嘅好似吳業坤、胡鴻鈞咁,可以一邊拍做主角、一邊做歌手,否則就好似陳國峰、謝東閔咁喺劇集做二打六。
可以去邊?
英皇?
許廷鏗有TVB都去唔到炎果種紅法
聽人講
Tvb 搭棚搞節目,行內人做評判,唱片公司mon 實,睇下有咩新人可以簽
點知cctvb 一個都唔漏簽晒,唔益外人

自己又捧唔晒
炎 離開tvb 可以吹奏了
Viu狗嗰種肉酸真係香港頂流

平時日日鬧人乜隻非,又鬧人做雞
依家求其一個未確實嘅消息話佢離巢TVB,就打曬J佢會第時上chill club

好心唔好咁難睇啦
合理,一個養全家
同一個班底去到2都複製唔到個成功
1成功其實好大程度真係因為炎+姚
但係以豆豉青春來睇,我都好肯定當年係兩公婆搞聲夢的話都難以成功
唔係話果時未成年
果四個都係簽左五年約咩
唔駛其他,佢走去做文匯之星已經夠曬愛國啦
直接簽個已經過左羅湖橋既人
大陸出世
起碼有條路先 開吓演唱會
賺唔賺到邊個知
佢係香港都柒柒地㗎喇
想搵大錢都無咩可能
係大陸搏吓好似的士陳咁都好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞