傳炎明熹即將完約離巢TVB

502 回覆
242 Like 25 Dislike
冇話有問題
我係話假如佢真係比人煽動到要數臭佢都未必諗到有咩可以數
佢本人我信佢一定唔會數臭
寰亞已經有雲同蔓
唔想簽多個入去分薄資源
2024都仲未識可圈可點點用,垃圾到
其實有冇一次活動係用After Class名,而又齊人?
出走係正確,尤其趁佢後生
一路都覺得佢有料,唱歌好聽,可惜因為tvb嘅關係得唔到應有嘅褒獎
更加因為呢個出身背景,招來莫名其妙嘅謾罵,有啲人對佢嘅評價/講說話非常難聽

二來覺得tvb嘅producer同a&r完全唔識塑造佢
簡單來講,好撚老土
去到近期少少,先至出到一首還有一艘救生艙係適合佢年紀體裁同曲風嘅歌

冇錯tvb係令佢幾入屋,但同時框死左佢
佢係有志於做歌手,出走係必然嘅事
不過相信佢真係完約轉公司嘅話,有班人對佢講說話一定輕手左
我老婆終於自由
【4K 50P】大合唱大家樂廣告主題曲@Joy Our Club 伙拼鬥
https://www.youtube.com/watch?v=BJt2XhxJbss

歡樂滿東華2022 丨 After Class 四小花 好歌連唱撐東華丨 炎明熹 丨 姚焯菲 丨 鍾柔美 丨 詹天文
https://www.youtube.com/watch?v=_-K4k66amYo

【4K 50P】After Class《要為今日回憶、Not Givin’ Up》@CHILL 11 - 聲夢SING SING SING
https://www.youtube.com/watch?v=V2z3XIo5DCw
默認
就算唔同TVB續約 橫睇掂睇佢都唔似會專注香港市場 可能簽大陸公司
連登仔有乜唔屌
認真問
會唔會俾153騷擾過所以先咁?
簽經理人約好啲,至少肯捧你做主角
但係簽藝員約嘅話就
其實tvb近期啲歌同形象包裝完全upgrade,全因拜兩位A&R Viki Chan、Jacky Chui所賜,肯搵唔同音樂班底幫歌手做歌

再睇吓以前星夢時期係何哲圖一人做晒CEO、A&R所有職務,所以佢啲歌手先成日唱Herman自家班底(e.g.張家誠、韋景雲、張美賢等等)創作嘅罐頭劇集歌,冇好好規劃每一個歌手發展方向
有病就睇醫生啦
放過個女仔啦
腳下地殼開始 逐寸崩解
就算恐慌仍無需轉軚
離開先可解鎖新的世界
經理人回覆東網,指離巢傳聞已傳出多時:「其實每段商業關係都有一個合約期限,暫時只可以說公司仍然長時間同Gigi有合作關係。」而講到Gigi疑「被缺席」港台頒獎禮,經理人就解釋:「Gigi嚟緊星期日出席唔到頒獎典禮,仲有其他外在因素!Gigi年紀仲細日後仲有好多機會。一次半次嘅缺席我相信每位歌手都有試過,希望大家唔好諗多咗。」
英皇喺大陸造星係有d計
捧紅陳偉霆嘅簡直係天才
轉頭又走
離巢都可以有合作關係,經理人都係無講實
走左好事黎既
反正Tvb冇咁多資源比佢
Tvb只要同gigi保持良好關係就係雙贏局面
如果純粹想推本地市場嘅話 就anyone but tvb
tvb呢個原罪級數 講緊就算係反viu嘅都未必想睇 以致出親乜野本地歌都推唔到出去

但如果想以香港做base 但間唔中賺下大陸錢 間唔中出下廣東歌自娛 其實真係無乜理由走
佢嘅fans已經反緊tvb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞