政府呼籲「有仔趁嫩生」 林琳反問:18歲讀書點生? 葉劉:我39歲至生

363 回覆
44 Like 244 Dislike
政府想人衰11
佢地唔係講緊你啦
人形豬
所以而家政府中有智慧嘅人都知道
女權主義者先係人類文明延續嘅真正敵人
講幾多周邊因素都冇用
繼續畀班女性情緒勒索同道德綁架所有有權者同全社會
社會生育率就必然崩潰

希望政府中有智慧嘅統治者睇到

其實歷史之中成功挽救生育率嘅方法
不外乎天主教同伊斯蘭教
天主教嘅pro-life、反墮胎、反絕育觀念正正係成功拯救成個帝國嘅生育率

佢哋嘅成功正正係因捍衛咗家庭價值同男女共融嘅社會文化

而呢場文化戰爭,係必須要落入每一個議題度
包括但不限於:
(1)推動女性信任男性、欣賞男性嘅社會氣氛
(2)減輕男性刑責,並推動女性體諒同寬恕男性嘅本性,促成女性願意去認識同配合男性,消除恐男症
(3)以天主教學校教育女性熱愛生命,使佢哋對生育抱有憧憬
(4)法律必須禁止墮胎,除咗極其特殊嘅慘案例可獲法庭酌情輕判,社會嘅大環境必須維持墮胎係罪嘅價值觀
(5)不否定安全套能防止性病;但同時要教育公眾應該重視男女之間嘅忠誠同重視每一段關係,避免濫交,取而代之嘅係可以更赤裸地享受同伴侶之間嘅性愛
(6)飼養寵物可以擁有讓寵物生育留後嘅權利,從廣泛嘅公眾生活習慣入手,取締女權創造嘅「絕育=愛」規則同價值觀,取而代之嘅係教育公眾珍視生命嘅誕生,全民家庭,特別係兒童,可以從小親身體驗貓狗BB嘅可愛,以鞏固對生命價值嘅熱愛
(7)LGBTQ議題:以包容態度對待性小眾,並以「自我聲明」版本跨性別權益措施取代「必須手術」版本跨性別措施,藉以鼓勵性小眾,保留身體完整性及生育能力,尊重上帝的創造,而非基於仇視男性嘅身體
(8)及更多 想知再講
降低性交年齡就得
珍 大波妹
問下特首
唔係俾你上到位R到立會一個議席爽逗十皮一個月 你都唔生啦
屌你我要睇姐姐
壽西斯古
醫管局局長話女人年紀大土壤唔好 冇問題 已經講得好婉轉
以佢既專業知識黎講 你老左咪身體機能退化 身體機能退化咪生唔到仔
如果唔生仔,下一代勞動人口不足,而且人口老化,政府收入不足,開支又增,到時高官出唔足糧就影響政權穩定。建議郭鞍拉鳩晒唔生仔啲人,告佢地意圖顛覆
https://m.facebook.com/groups/HKGuy/permalink/2227799524258393/?
我見好多都係呢d黎 三十幾 腳長長 打種一流
何太我估佢黎香港後生果陣都未必差 係黎左仲要生左個18歲既仔又唔keep咁就仆街啦
Mk仔mk妹搏命生
每人2萬蚊都鼓勵唔到fg50k既連登仔生仔 唔化算
不如鼓勵mk妹生算

其實都係南亞人同大陸人膽正命平
佢咪駁緊你,嫩嗰時冇錢冇時間湊點趁嫩生
咪又係撈婆樣 北婆種高啲都正常
但係姿色都真係麻麻
你呢個係壓榨女性
唔係女權
蛔咁樣
正常係平權

利申:反karen
ching好勇
利申我自己就係住北區

我老豆老母工作圈子(低學歷)加我北區人生活觀察
識/觀察到嗰啲中港婚姻嘅北婆 仲樣衰閪格過你po呢個 一到40-50呢個階段劣化程度就同俄羅斯婆40-50差唔多

發福到傻再加本身就冇咩姿色 40之後完全就係何太呢個款
老雞係...
平權結果都係一樣, 減低生育率,同時同男姓競爭學習同工作機會,
女性贏咗學習同工作機會必然就係減低生育機會
屌你有圖
放心啦,香港有足夠老人家,只要你政府夠錢夠公屋,上面落嚟一拖三拎公屋食公援戰略一路無變過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞