警世!英國呢間租車公司屈人錢!

38 回覆
7 Like 23 Dislike
最近,小編收到一位讀者嘅投訴,係ENTERPRISE RENT A CAR網上訂咗部私家車,原本諗住開開心心遊英格蘭,點知結果畀人屈錢。

事情係咁樣嘅,A取車之後,發現信用卡俾呢間租車公司多收咗£75。原來係門市職員手誤,將還車地點輸入成「原址還車」,但實際上應該係機場還車。A即刻打電話去ENTERPRISE,等咗十五分鐘先有人接聽。職員態度都算唔錯,話會幫佢改還車地點。

但係,半個鐘之後,A嘅手機就收到信用卡公司發出£75簽帳提示。A再打去ENTERPRISE,今次接電話的是另一個職員,對方話改變還車地點要加錢。A聽到即刻嬲爆,明明係佢哋搞錯,點解要自己俾錢?

更氣憤嘅係,當A要求轉接經理時,對方用英文講咗句「Wait a second, I will put you to my manager」,然後就直接cut線!

第二日,A再打去門市,接電話嘅又係另一個職員,呢個職員態度都幾好,話經理當日會覆佢。結果,當然係音訊全無,完全冇反應。

A冇辦法之下,只好求助信用卡中心,申請交易爭議處理,希望能追回唔應該支付嘅費用。經歷呢場折騰,對英國租車服務真係失望至極。

屈錢公司地址同電話:

BLETCHLEY
SHERWOOD DRIVE
BLETCHLEY
MILTON KEYNES, BUCKINGHAMSHIRE
MK3 6DR

01908 376200
將還車地點輸入成「原址還車」,但實際上應該係機場還車

咁正常租車都係原址還車平啲嘅

你要改去機場還車收貴啲係正常架喎
公司同經理肯定係中國人啦
Ching我諗你應該重讀小學先得,咁簡單既中文都睇唔明?

應該係Book車果時係地點A出車,地點B還車

個職員入System就地點A出車、地點A還車

事主叫佢改返岩果陣,間野照收改地點附加費

明明係職員一開始入錯機。點解要個客畀附加費?
點解原址還車都要收多75?機場還車收75都合理(唔同地點還車)
Dunno。本身個Pricing係原址貴D掛?
咁佢點知職員手誤?
Ching又黎要重讀小學?

文中咪講左,一開頭發現信用卡收多75,先知個Booking有問題
睇到信用卡收多左75,但佢租車會有booking confirmation同invoice會睇到邊到拎車 邊到還車 點解要收多75
單又冇booking confirmation又冇 得你片面之詞 你講曬啦 乜證據都冇 想問清楚d你仲係到串串貢收嗲啦
條友唔識同啲鬼佬溝通
首先要鬼佬handle你個complain你要同佢吹吓天氣先
之後又唔可以直接話佢錯再讚吓佢,咁佢就會幫你做嘢
事主真係老作出黎,就唔會夠膽擺到上信用卡公司搞爭議交易吧。

至於咩Invoice咩Confirmation,你國安長官黎?咁想收集在英港人資料?
我諗你真係太睇少香港人無恥同無知嘅程度
大家都冇單冇booking confirmation睇
大家都係跟篇文去理解

其實你智力真係應該有問題
冇話理解唔到 只係覺得文中事主話發現職員手誤 又唔講點樣發現好奇怪姐 你拎車個陣職員會同你confirm邊到拎車邊到還車 跟著比錢 事主比錢個陣睇唔到多左75蚊唔識問?
screenshot張confirmation/invoice blur左d資料有幾難?
垃圾鬼佬邊講道理
算鳩數啦
自己唔睇,怪邊個

明知英國人做嘢柒
下,但鬼佬好好人架喎,會唔會係唱衰英國呀?
黃C話英國好嘅?
唔好戇鳩啦未撚租過車咩
唔同地點還車一定貴過原址
但係你個問個問題係: 佢點知職員手誤?
我個問題有咩問題 真係咁難明咩
佢都冇講事主點樣知職員手誤 又冇證據證明個職員真係手誤 如果真係手誤 會睇單睇到 所以我先問姐
照我理解應該係事主book車果陣揀左機場還車出左個價比事主
而租車公司手誤入左原址還車
最尾事主機場還車 比人當左做唔係預定地點還 就比上網book車報價收多左£75
然後事主check 信用卡條數揭發
On79
講緊事主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞