[A/I] 学園アイドルマスター (2) 個個人都想抽

939 回覆
3 Like 2 Dislike
營運自己應該都唔知基本卡刪走哂
高lv sense會咁恐怖
靠個三張god of three洗分
少女漫畫咁
想問下依家點組可以易啲拎高分 訓教流又係點
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nxyeijHwBCMNlRZMLw7JU7GgZS_A-qk-fd-TJw5PJzE/edit?gid=1395605746#gid=1395605746

純講最高分,自己入produce禁ranking就睇到每個角top100點組,但實際上Plv, sup等等都應該跟唔到人,跟到嘅都應該唔使來問

呢個就第一個S同SS嘅P整嘅cal, 主要分強化,drink同休息流,第2頁你入你自己卡情況,跟著跟佢第3頁建議組sup卡之後例如試下P幾次休息流,再入埋下面平均每場每樣嘢發生嘅次數,就大約組到你box最高分,但實際上除咗sup卡純理論值仲有其他嘢要諗,夾埋top100組隊再調整下都差唔多

如果連休息/普通正攻隊嘅P流程都唔熟就去睇下攻略網/youtube/X先
上左G7,第3區完全搞唔掂
終於53lv可以試下玩del卡流
諗緊啲卡39lv既三色再動support升唔升爆好
大約2-3突

但升完打競技場練deck有排練
idol road要拎到幾多星先夠經上到53?
idol 之路560 + 總game 數520
以53lv黎講我覺得我p得算少

有master之後其實算易打
連一張memory帶老師撐血p item 落再動
我都係練一張行頭玩晒咁多關

反而係爬塔有同一隻idol好調版儘量用好調版
元氣版成日最尾一輪唔中屆又要再玩過

壓縮流唔使去到53lv
50lv自己有至高搵個53lvfd借覺醒已經玩到
上左G7勝率反而高左
睇黎分左個group唔係咁多人拎到9個P好嘅出黎
我仲爭4萬經先上到50,懶癌望住個idol road唔想郁手
我都完全唔想打
搞到課題仲卡左係要150粒星個到
張SSR 支給流人權
SP堂%
我宜家有216星
張SR
本來諗住抽上100補埋張清夏
結果第90抽中左
宜家爭張SSSR
70抽中到阿廣
我10抽中
然後抽到上91,等每日1抽抽上100換野
2月 Tour 初陣
睇黎2月前會出埋美鈴同會長
萬聖之後下張P卡係偽姐
邊度有tour情報睇?
搵到,睇下夾唔夾到時間先
我的十王會長那有這麼可愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞