Edge 定 Firefox 好用?

65 回覆
3 Like 16 Dislike
你啲建議就免啦,不過你鐘意用我又阻唔到你既

但我就唔會用,無謂找不必要的麻煩

話時話,做咩咁憎Google?不如分享下

冇Google,冇Chromium,更唔會有Throium
我話thorium快過CHROME就叫憎GOOGLE
果然係GOOGLE死忠FANS
邊個信?片又拍唔到,得個講字

但絕對唔會係Thorium既Fans
chrome 可以address bar 啪一個enter 出new tab未
唔係比人篤爆左 youtube 用 非 chrome bas browser 加左句 delay?
用咗差唔多兩個星期Firefox
同Chrome 體驗都差唔多
優點:
個UI自訂性好過Chrome 好多

缺點
Firefox 成日看耐咗一個網站就會好LAG,要重開
撳錯掣

純粹個人意見
優點:
個UI自訂性好過Chrome 好多
主題選擇多
子母畫面可以縮到好細
唔會好似Chrome 開太耐直接卡死load唔到任何網站,要重開

缺點:
成日看耐咗一個網站就會好LAG,但唔重開都用到
網頁translate 完全比唔過Chrome的方便

太依賴Google 都係用Chrome 好過
應該都係會繼續用Firefox
Firefox世一
之前用firefox 有卡,但更新完插件果啲就無事
Translate 冇得比較
本身 google 就有 translate 服務,佢加埋 translate 落 chrome 一定做得比較好
you can just fix it in the setting
用過Arc番唔到轉頭,剩係每個Space一套獨立cookies已經慳返好多時間login/logout/閧inprivate browser,可惜嘅係windows版功能重係少過mac版好多。
用到CHROME插件
不過佢宜家剩係得WIN11
I try more and more time
用到掛,都係chromium底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞