新手買sony相機鏡頭

54 回覆
0 Like 9 Dislike
小弟啱啱出嚟做,跟緊師傅學嘢
[url]「小眾過頭到唔記得?」有人話SONY 14mm F1.8 GM 太小眾....
https://lih.kg/3051385
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]

係囉!當初你件死大陸仔 reganlam 自打嘴巴又話14GM淨係可以影星,小眾到你唔記得嘅你精神分裂定扮失憶呀?支那賤畜邊個話14GM淨係可以影星輪多用途同方便性係人都知1635GMII比14GM更加好咁解,又有變焦,光圈又足夠影星,而且1635GMII係人哋提出嚟先,係你呢啲死大陸仔非黑即白咁撚柒啫你嘅智商都衹係配幫咖哩係我爸爸奶屎眼啦支那賤畜 reganlam

你哋攝台四乞兒互相含撚就咪拖埋我落水啦,支那賤畜 reganlam
狗胞三島討薪其實好慘

出嚟做要用䐉

成個廢人
Budget有限可以諗龍仔支2875 f2.8 ii
小弟,向有經驗嘅前輩,希望減少冤枉路
希望唔好見怪
連自己影乜都唔知,會唔會白到咁??

仲有答你果班九成龍友,唔會實用高

你問職業果班實在D
唔洗理呢條on9
攝台毒瘤黎
多謝師兄
出黎做野建議用返原廠鏡頭,你仲要做影event,對焦速度同準確度優先。
好少人用天涯鏡出job,光圈最少都要恆定4,最好2.8。
焦段睇你需求,但24105就event基本配啦。

佢同大陸仔 reganlam 狗牌 No.(#296028),都係攝台四乞衣嚟,直接block 鳩佢哋兩件就ok
龍友繼續做龍友
小心方丈係攝台癲狗之一
去瑞 法 英 3個國家16-35 + 70-200 Gm2夠唔夠做?
旅行50-400好D
影人就70-200GM2好D
如果你想要天涯鏡去旅行都可以用到,就28-200
如果出去影活動明星,就50-300
如果你300都唔夠嘅話就要50-400
但係50-400,就已經唔算係天涯鏡,至少你會覺得好撚重
去旅行就一定唔會用佢
所以好睇你嘅用途,個人建議就50-300
自己去拎下個重量同埋試吓個距離先啦
我發展推薦比較抵既野時都會俾三狗屌
然後佢就狗叫仲係減價周期開始階段既野好

以前話14GM唔算大眾佢就狗叫14GM多人買
依家我話14GM同24-105都可以組合,佢就反而狗叫14GM得影星用
然後睇番隻狗推薦16-25,呢支鏡行貨其實遲早要減到比14GM低成千﹐只係依家新少少

16-35GM2就肯定萬用好多
另外變焦我更加推薦16-35PZ
400mm先做到
[url]「小眾過頭到唔記得?」有人話SONY 14mm F1.8 GM 太小眾....
https://lih.kg/3051385
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]

支那賤畜 reganlam 你又想柒多次你件豬閪大大聲話14GM小眾到你唔得咁誇張㗎啵,事實就好多人買14GM用行動刮撚到你面懵呀傻閪

我係叫佢上SONY試埋1625G,1635G,1635GM2,試啱先慢慢決定,因為可以直接用埋圓形星空filter更方便你呢件死大陸狗又想係度扭曲事實屈我話14GM袛可以影星?收皮啦我係話14GM係極端影星情況更好用,唔係必要一定揀14GM咁解,1625G同1635GM2一樣可以影星,影嘅題材更加方便

重點就係1635GM2係人哋自己提出嘅死大陸仔 reganlam 又想扭曲事實玩老屈?收皮啦賤種我有圖有真相

你又一次表演你幾撚柒同弱智,想老屈我?收皮啦賤種支那狗 reganlam
阻住三島做生意佢唔開心

你呢件賤種大陸狗 reganlam 一時老屈我係SONY,又一時老屈我係CANON 咁我究竟係SONY 定CANON 啫?弱智大陸仔又玩精神分裂呀?賤種

沒人會主動歧視中國人,但中國人會做出讓人被動歧視中國人的行為

所以抵人岐視你囉殘體字嘅死大陸仔 reganlam
攝台認住癲狗
特別係三狗一八

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞