香港讀Master,嘥錢嘥時間

35 回覆
12 Like 39 Dislike
epsilon delta雖則讀數一定讀過,但之後好多advanced concept用到佢,明白左ug輕鬆好多
你話pgde睇dse都算,master/mphil點會睇你
呢篇文好多年前已經睇過,條友只係c&p
呢篇文曾經喺某個blog睇過,

因為嗰句「陶傑嗰間」好有印象
以為睇緊大陸文
中間插勁多廢話
咩係c&p?
copy and paste
local PhD? 有邊幾個 asso prof 唔係海歸?
定係你想係香港做R&D?
覺得自己好醒呀博士?

JD, PCLL, 讀完有得 practice 嘅 allied health degree 全撚部都有用過你個爛鬼 local PhD
請問樓主係咪Ivan Li?如果唔係,最好quote 返出處。就咁copy & paste,係過唔到plagiarism check😏🤣
「... 而係在外國,一條友,冇王管,種種嘅文化衝擊。睇好多無聊嘅書,諗好多無聊嘅嘢,去好多無聊嘅地方,好多痴線嘅想法同核心價值,就係嗰時形成的。」

有冇巴絲可以講多啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞