童年霸凌者硬凹小提琴家「婚禮免費演出」 曝光後未婚夫嚇跑了

139 回覆
650 Like 8 Dislike
有位清幫手貼咗英文新聞
入面有更多資料
你係咪路經佢要看守既勢力範圍
以為你入侵
所以追住黎吠
大個諗返自己做過既事仲可以當回憶,再推個波俾年輕既自己
俾人恰果個嚴重既就可能影響人生變成人地眼中既怪人
好多連登仔嘅惡夢
細個比人蝦,大個就毒撚唔識交流
成日迫隻狗奶閪
比佢趕走晒身邊啲朋友仲打算繼續結
不是一家人, 不進一家門
可以同呢種人到談婚論嫁階段
都係有D問題

尤其係佢自己講返, 身邊朋友都俾條女趕走, 老母唔鍾意佢, 連狗都討厭佢
說明佢乜都知, 但仍容許事情發生

每次見到男人結婚後, 就俾條女食住, 要上交財權, 每個月條女俾生活費好似施舍咁
小小事都俾條女鬧到仆街
買幾百蚊野獎勵一下自己都會俾條女鬧亂花錢
但條女花大幾千去買護膚品, 包包就當無事
如果係條女自己搵自己使, 我無意見, 但事實係...

我真心唔明白, 點解咁多人可以做到咁卑微
真係狗也不屌
人地唔會咁做嘅
因為要對得住自己嘅專業
他的狗也不喜歡她
抵撚死
隻狗都憎埋佢
😀
Dear myself
唔鍾意狗囉
一埋黎就打鳩佢玩鳩佢咁
呃鳩佢過黎又唔比野食
姐係變相既bully 狗版本

有d人心底就係差到咁
條囡應該有精神病
操控狂
人地有公司有名氣,做咩要咁樣玩自己的生意
齋睇文字都feel到個欺凌者果陣自以爲是嘅Karen氣息,垃圾不是一天煉成果然冇錯,細個欺凌同學,大個俾未婚夫飛都要執尾彩,遲d可能周街亂咬人俾警察拉埋
個未婚夫係咪弱智。。自己判斷唔到嘅咩

所以我成日觀察到林鄭呢啲閪女人永遠嫁得勁好
個女人似 control freak ,一個佢冇辦法完全控制嘅男人,佢唔會揀嚟做對象。一旦撞正個洽到嘅,就一步一步用各種手段,令個男人斷晒六親,男人個世界只有佢可以依靠佢,咁就控制佢一世。同邪教手段相似。

睇番佢中學所作所為都似係呢啲:佢要全校杯葛事主,有邊個唔順從就蝦埋佢,利用群眾互相牽制,所有同學就聽晒佢指示,超級控制狂,最慘佢又做得到。事主小提琴專長令人注目,佢梗係唔想世界中心轉移事主到,於是詆毀事主啲音樂、號召群眾當佢透明
最hurt係呢樣,連狗都唔喜歡自己
心理創傷,要用還擊去治療
收收埋埋,一直做敗犬,條刺永遠喺度
細個唔識應對,但長大咗有能力有自信,就一定要還擊,做番以前應該做但做唔到嘅事
最想多謝嘅人係自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞