藍絲好似已經接受現實 唔再搞返好香港

165 回覆
456 Like 15 Dislike
成班中坑老野仲諗住用以前方法定位香港
做乜撚野中間人,南大門
Come on, 21世紀仲agent角色
外資做生意都直接上大陸
Elon musk同Microsoft入大陸做生意會經你香港?
定仲講緊幫大陸買礦山、技術果啲
望穿你香港啦已經

轉口貿易更加係一早收皮
根本就愈來愈接近服務用家同提供者自行解決玩法
仲成日諗住以前8-90年代
都無睇過個世界點走
幾十年黎就閂埋門炒炒賣賣

今時今日再加埋winner takes all
你無定位就繼續沉淪
金融市場已經係例子,係美股玩哂

補多句
政治因素唔去老美都唔會黎香港
反正同大陸都係同一個pool既錢
中東既一樣,真係有實力既最多就係錢
圈錢果班都係雞棚
有幾多有料但無錢,要用香港做平台唔去美國
唔好再發夢搞金融搵食
搞雞棚搵食(2010-2020)已經唔work

利申:
收4-50萬一個月既人都係俾垃圾過時根本唔work既idea
我無份收錢更加俾唔到咩idea
又賴黃絲嘅吱吱toy
諗住做北韓俄羅斯伊朗aa,結果唔洗講啦
很可惜唷
有得笑好笑啦,而家早國形勢就係我最樂見的,有咩事梗係即刻走,你就唔走得啦,你最好坐穩添呀,到時要同超哥平平共存亡
藍絲幾時諗過搞好香港?
一般只係諗搞好自己個銀行戶口
絲乜9? 弱智蛆蟲下話?
仲話買樓嗰啲即係點
班友奪唔到權 仲要冇晒政治影響力 除咗日日吠下都冇咩可以做
藍屍政府話乜咪信乜 唔洗用腦
嬲撚到你件吱joke
連紅絲老細都識講無晒反對聲音點會進步
梗係啦,利益行先
某勢力乜野都冇能力㗎啦只靠有呀公照
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞