藍絲好似已經接受現實 唔再搞返好香港

165 回覆
456 Like 15 Dislike
其實現在世界格局係「社會主義」(包括專制權勢圈子、共產主義、左派及右派、左膠及右膠、極左及極右)、「穆斯林教」 VS 「自由主義 」。
本人係自由主義者但並非「現實自由主義」者,本人追求嘅係「務實自由主義」。
扮中立,食兩家茶禮,幫兩邊做野。

先係本身香港生存之道。
問下佢點解咁悲觀,睇唔到由治及興帶嚟嘅好處
一間公司俾班保安仔做咗CEO同COO, 仲想賺錢有生意?
最大重點係連老頂 (維尼) 都係小學生, 佢都唔想呢間公司好
留港撚值得擁有
深港一家亲
照你咁講法,移咗民嘅港豬先係對香港最有貢獻,佢哋一走,腥港就仆直咗
而家幾多天災, 藍絲都唔會投訴話要番工

就算係無雨8號風, 都唔會嘈話要番工

中國人的堅持. 就那麼一點

至少美國佬會派錢收買香港人, 起碼有NVDA,

藍絲連個屁都無
根本走唔到嗰班唔使分藍黃在座各位都係垃圾
有能力識諗嗰班藍絲一個唔該救生艇就移晒民啦
剩低真係犧牲嗰啲咪喺倉底冇人記得
有腦個班知道冇得搞
冇腦個班根本唔思考
地盤有工開,有外賣送,有公屋,仔女讀書唔洗錢,有咩頭暈身㷫行入急症室2舊水
放假返大陸做大爺
搞咩返好香港,香港而家有咩問題
有d錢,放晒係外國,送仔女出去讀書,買美股果d假藍c就唔好提啦
接受佢老味
屌佢老母
搞返掂香港佢
香港搞成咁藍屍好大責任
勁,事實勝於雄辯
一野講中曬小粉紅口是心非
單係搞旅遊、仲要只搞大陸客都一事無成
聽聞特需(錢)政府已經水乾
藍絲全部都係權力崇拜
不論政權能力高低都可以當佢地狗咁撚
係黃絲悲觀啫,藍絲就睇到由治及興帶嚟嘅好處
無左最核心個班友。點攪
佢哋成功令外國勢力卻步
如今外國勢力已除
佢哋唔會識點引返啲外國勢力入返來
做得反駁隊都係啲低能力低智商嘅人。只係識跟order做野,衰撚過AI
2019 死仆街黃絲再咁暴動落去我層樓會跌,冇中國大陸香港冇運行架,反抗做咩

2024 社會“安寧”但樓劈3成都冇人要,大灣區1小時生活圈整死香港零售同飲食,中共冇啤水救市
希望鎖港咬多啲人
有中囯香港特首及一眾長官
日日搞好中囯香港
所以中囯香港
前途似咁
由治及兴
係必然註定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞