有冇人試過凌晨四五點call van去機場?

144 回覆
6 Like 36 Dislike
嗰兩個司機仲要係新account嚟,評分5星,淨係做過90幾張單,應該係之前畀人停過台再開過個account

反而啲評分4.x嘅司機正正常常,唔會搞咁多古惑嘢
咁嗰朝個司機有冇踢單? 係唔係準時到?
點解要係缷貨區落? van仔點解唔可以係上落客區落?
因為機管局規定貨車一定要去上落貨區,唔係嘅話會罰錢

一號客運大樓落客區畀貨車駛入,但係會喺路邊棟一塊「不準貨車停泊」牌,不過你唔揸到去塊牌側跟你都睇唔到
都唔明點解要行果度上,7樓條路窄到死仲要推車真係on99
平uber幾廿蚊,但係入貨台要+$40
Call4van好呀 平時call車送貨都用佢
同司機吹開水知gogo食水深好多 有時仲要貴啲
Coupon係扣司機錢梗係唔想車你,gogo同lala都係垃圾台,你咁多優惠都係司機度拎番姐
Coupon嘅面值會入番落司機嘅電子錢包度,有乜問題?
call van 接得就無問題啦
無乜事都唔撚幫襯的士狗
試過lalamove星級專車,早一日book凌晨5點
司機早半個鐘打過黎問我醒左未,仲提我出門先記得check下有無帶齊護照身份證
乜正價call車啲dc9接單嗰陣會唔知你目的地?
有生意都屌?
DC 好禮啲
前晚凌晨2點眼瞓諗住做多陣收工
港島拉門去愉景灣
吉返港島入氣還車都3點半
有時唔會想去咁遠
利申有去冇踢
Lala本身車費平過uber 40-50蚊,如果用埋50蚊coupon就offset到嗰$40車場費
85的免行李再要新車仲好
貨van有啲車又舊又殘又臭
咁係咪坐Vito?
是 應該新車黎 幾乾淨
當然ok啦
因為排站有客返出去呀嘛
而家有個所謂嘅輕型貨車司機協會爭取梗可唔可以喺客運大樓落客區zone 1畀啲van仔即落即走

如果得嘅話就爽歪歪,可以慳埋個幾廿蚊車場錢
2007年7月前van仔係可以上去浮台落客,後尾的士狗嘈完之後就將啲貨van降格為二等公民,要去「專屬」嘅上落貨區上落客
早上都有人接,無車咪加少少tips
Uber XL好過Van啦
Van落車要行好遠
主要都係價錢嘅問題所以先call lalamove,如果大家價錢相近梗係call 7人車啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞