想買居屋尚翠苑,有沒比d意見?

43 回覆
0 Like 3 Dislike
想買居屋尚翠苑,有沒比d意見?
未補地價
唔講價錢,地理上佢話方便又唔係唔方便又跖係。要多小小野食同買野一係立方個邊,一係熊貓再〇㐚係就出返以前天天或者英皇個邊。
相比之兀尚文苑叫近大窩口,基本配套交通便小小
吾乙係咩意思
荃灣近老人家..方便一點
想聽多一些意見...
荃灣得萬景峰睇得上眼, 同埋尚翠苑明明係大窩口
近車房同工廠大廈,行去楊屋道街市又唔算近,地鐵站又遠遠哋,不過近悅來坊,入面有Aeon,之前考慮過,去完實地行多幾次就放棄咗
Ching用咩輸入法?
尚文苑屌打佢
中咗邪
萬景峰好貴..
遇害睇唔上眼?
人哋講居屋你又講私樓
咁指定要荃灣居屋咁根本冇得揀啦, 佢就係貴左同區冇咩類近對手

單純講佢既地點同配套就真係一般
個位真係旺中帶靜 附近有aeon

巴士過海/東西九龍都好方便

行去街市/地鐵站/千色店一帶都係15分內腳程

尚文苑除左近少少大窩口站之外
個人覺得完全冇優勢
單棟加後面大斜坡 管理費仲貴過私樓

利申 住緊
真心荃灣居屋根本冇得揀 , 一係唔怕舊既就安德尊 lo 地點方便好多
過多廿年 尚翠附近重建曬個環境就好
過多四十年 果頭起多個站就更好
主要等政府噏頭
聽聞研究緊 工廠一帶重建 住宅同社區設施 , 主要傾緊希望規劃處放寬荃灣地積比去到西九龍level , 到時應該會大規模重建/改建 。
如果有既話 今日拍板都要20幾年後。。

如果無既話。。。
講真荃灣西站行入去,雀穴庭已經係極限
再入d真夏天落雨真係頂唔順
管理費幾銀
咁又唔使既 收購工廠 重建比住宅快好多 ,今日拍板應該10年後見到橦野落成既,問題係佢一日唔拍 一日都係冇機會, 至於你話個度起條鐵就冇咩可能
睇錯了你講西九level,我以為九龍站level...
講緊地積比 荃灣玩緊5, 西九玩緊7.5以上 ,荃灣重建價值低 點會有發展商玩
早幾年都可能仲有
而家邊度會有
住得尚翠苑出入仲點會搭鐵,一定係搭巴士小巴啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞