日本一番賞&景品討論post

237 回覆
7 Like 12 Dislike
動漫節今年多左其他檔賣景品
但係鴻興仍然貴賣緊$199
其他檔咩價位
有時我唔明台灣啲人包哂淨低嘅都可以玩藏籤

乜唔係你畀撚哂啲未抽嘅獎品俾我就完事喇咩
係buymarkettoy買景品其實抵唔抵?
我見12x有交易
BANPRESTO大貨質素垃撚圾
話說上星期標咗隻21年出嘅龍珠,悟空+菲利
剛剛開嚟睇靚到不得了
話晒都係masterlise 佢整龍珠係品質保證
其他ip就一時時
仲要呢pair A賞印象已經唔係最靚嗰批
我想買埋藍神悟空+比達
仲有邊D靚推介呀?
極意悟空個樣麻麻地

呢隻個人覺得係極品中極品

另外KINGCLUSTAR嘅大波蓮都正
其實有冇話幾多抽內中figure 先叫抵過買?成日心郁郁想追多幾野
最理想緊係一抽入魂
個人覺得5抽中figure最好
中唔到你想要個隻其實你都會想追落去
你中第二隻攞去換其實同唔抽直接買可能一樣
景品真係j唔落,如果你玩開過千銀既膠,質素,氣場分野太明顯
有冇人有經驗
我10月頭先去日本想抽巨人 但佢8月尾出
去到仲有冇得淨
case by case
同一套唔同figure都可以差好遠
而家個市況我可以話你知大部分3-4抽唔中已經貴過買
當然抽一番賞其中一個樂趣係有時細賞都好正,就算唔中figure,中細賞都未使喊
以下係部分我覺得正嘅細賞
會得返啲爛盤,想要邊隻figure直接買好過
8月出嘅話,到10頭正常已經跌晒價
呢兩年一番賞已經cheap晒,99%嘅產物都唔保值
除咗少數嘅龍珠同哥斯拉

係想抽下嚟開心下 難得巨人有出
我睇日本啲一番賞店 成日都賣得勁快
HxH 已經間間都賣晒
但一番賞成日出埋啲偶像團體同埋啲唔紅嘅動畫
一番賞嘅話龍珠得masterlise

景品嘅話個人鍾意solid edge works啲出陣
咁真係睇緣份 搣飛嗰下手感都幾易上癮
你唔需要親自抽咪搵代購
想抽嘅話香港都有啲鋪頭抽到(但貴
呢樣真
自己抽個感覺係唔同 有時唔是要隻figure
是要抽同摵嗰下
通常啲一番賞last幾耐 定賣完就冇
而家啲景品同幾年前比真係一個天一個地

而家隻隻都冇陰形好似半完成品就拎出嚟賣咁
睇產量,有啲產量細,勁快斷貨啲figure就會貴啲保值啲
例如上套哥斯拉、六道鳴人嗰套火影、OP套海軍(對比其他OP套)
我自己有睇開啲日本代購,間唔中佢地都會搵到兩三個月前嘅盤
唔排除係個別店舖清舊貨/低價入舊套
例如呢套上個月仲見到啲日本代購搵到嚟抽

但呢套一出嗰時已經跌價到仆街,鋪頭仲要隔咁耐先拎返出嚟,多數有特價

都係3大因素影響 產量、人氣、figure嘅quality 越少越紅越靚一定越快冇貨

再唔係就等代理版,大多數遲日版一個月出(唔係套套有
所以我都係主要追一番賞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞