妻發現「刪除了」的妓女訊息 英國商人控告 Apple

143 回覆
488 Like 16 Dislike
連登班小學雞嗰個咁頭腦清醒出面就唔會有咁多罵戰post
點解仲未見到 Karen 出拳
有無idog 出黎講幾句
這是生態圈一部分嗎
等班果撚出黎解釋
出現了
星期日唔洗開工
apple 有時d 野真係好on9
dllm人神共憤
在你使用 iCloud 雲端「訊息」時,如你在 iPhone 上刪除訊息或對話,其也會同時從已開啟 iCloud 雲端「訊息」的所有裝置上刪除。請參閲「iCloud 用户手冊」中的透過 iCloud 讓你的訊息保持在最近狀態。

利: iPhone user
熄撚左個icloud最直接
其實如果唔想比人知,應該係唔好做。

而唔係做完後徹法消滅證據啊。
一向都係在永久 icloud 上 delete 先係真正刪除啦。

呢樣好基本架喎。

如果咁易比你 delete 到就唔會有 cloud 的存在。
拜登: 你唔係真係以為刪左蘋果手機上既相同訊息, 我就睇唔到?!
成件事背後應該係美國以"國家安全同反恐"為由, 要求蘋果保留所有用戶現有同已刪除既所有訊息同相! 以便有須要時查閱!
但蘋果工程師寫錯Code唔小心令用戶"已刪除既相同訊息"復原左! 曝光左邪惡美帝既陰毛!
老老柒柒, 蘋果無得反對架喎! 除非佢撤出美國, 唔係美國做生意既姐!
呢啲case我撐原告啊
可以睇下叉雞講告麥咖啡燙傷嗰單,麥當勞買通晒啲媒體去屈個原告係貪錢,另一方面又迫原告簽保密協議,唔俾講真相
WhatsApp電腦版都係咁
我delete 啲白撞垃圾訊息都會見返
美企不意外!
美國樹敵太多, 國家安全第一, 私隱無價, 亦都零價, 賤種黃屍會體諒既!
而家係功能出現問題喎

可以係其他牽涉私隱嘅訊息想刪除 但刪除唔到
真呀
屌apple, msg 就識分開del, photos 次次一sync 就del 鬼曬
好撚難用囉屌
強國手機不意外
應該係冇主動去delete其他device嘅messages如果其他device冇連到wifi嘅話都會有呢個情況,仲有好多edge cases會出事,所以應該唔係特登唔delete
iFanDog不願面對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞