「溢出髒城」領都保安員「有汗出、無糧出」

72 回覆
102 Like 6 Dislike
致: 各大傳媒好友

由:李太(電:9X09X25X)

事宜:日出康城領都保安員「有汗出、無糧出」

領都屋苑的物業管理是「香港鐵路有限公司」(港鐵),保安外判商是「新衛保安服務有限公司」(新衛),兩者間的合約將於2024年8月31日屆滿;但合約中的74名保安員的截至2024年5月31日的薪金理應是2024年6月7日支付的,卻被新衛<拖糧>至2024年6月19日。

以上茲證明新衛已干犯勞工法例,一經定罪,最高可被罰款35萬元及監禁3年的。

現在領都74名保安員正是<敢怒不敢言>,不敢集體去勞工處備案,正處於左右做人難,個個愁雲滿面,仕氣低落,烏雲密佈;領都4270户都有每月交管理費予港鐵的都担心這丕風將影響領都的治安,甚至不能保障我們的身家、性命和財產也!

故我們借助閣下能見字請電<領都客務處>39192000找歐紹傑高級經理或錢經緯經理,甚至<領都業委會主席>謝勳勇先生循詳計議,尋求解決方案也!

報紙見
又係領都
勞工處都唔敢報
渣ga
牛頭唔搭馬咀
保安無糧出梗係追保安公司架啦,關管理處咩事
領野
垃圾
個電話號碼一堆XXXX寫出嚟做乜
匡城班偽中產賤種唔出糧咁仆街
出面d有糧出無糧出全部都幾個月
你2個星期勞工處都唔想理鳩你
做得看更同外賣仔呢D下欄工仲想有人尊重你 算吧啦
呢啲唔抵可憐
遲十幾日黎講
報左勞工處調解日期都未到已經收到人工
咁又叫CLOSE FILE
其實真係去到要告閒閒地程序都大半年
值得尊重過你呢條寄生蟲先
方國珊
最多出warning就算
保安公司成日都犯例
管理處依家唔理, 一陣搞到保安停工, 屋苑冇左保安服務, 到時仲頭痕
無知一問,無左保安係犯左法定有咩問題?
全部戶主交晒管理費 但無保安 你話呢
最緊要開咗名先,網上做一個公平審訊,等世人知依間公司咩料又少一個受害者
新衛保安服務有限公司
全香港都係咁,物管總部就upup 腳收幾皮,你個到無保安咪無 你敢唔交管理費咩,你一般市民除非好得閒唔洗返工,如果唔係都無時間理
骯城
點解唔報驚blacklist搵唔返保安做
廢中心態多數係得罪老細會被炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞