300萬你會唔會買掃管笏254呎納米單位

137 回覆
14 Like 260 Dislike
英蟈呢啲三線城市點可以同中国香港一線比
又炸死一個小業主
小業主最鐘意strong hold, 人地新盤成千伙, 地點好過你, 價錢又平過你, 依家搵人睇樓都難
一球啦,一球就夠住過世喇
要還神
都芴芴地嘅
可能買家鐘意個裝修, 算好彩
買得依啲樓,仲煮咩野食?
拆左個「開放式」廚房放個衣櫃好過啦
而家咁多單身貴族,大把市場
個買家願意比277萬買 oma oma 點解唔買出面黃金海灣, 唔通真係貪佢隔涉?

2024年07月27日 16:36
OMA OMA做價插穿「3球」 原業主5年勁蝕逾23%

屯門新盤低價搶客,同區半新盤二手市場即時受壓。利嘉閣黃錦鵬表示,OMA OMA的1B座低層C室,實用面積約254方呎,開放式間隔,望山景,原先叫價308萬港元。

黃指,區內租客近期有感樓價回調,打算上車置業,早前聯絡代理睇樓,見單位附設裝及家具,議價後以277萬元購入,呎價約10,906元。

據悉,原業主在2019年以約361.4萬元一手買入,帳面蝕讓84.4萬元,貶值約23.4%。資料顯示,上述屋苑樓價從未跌穿300萬元,上址購入價為項目對上低位。

他補充,該屋苑現有約15個放盤,入場費約420萬元。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞