300萬你會唔會買掃管笏254呎納米單位

137 回覆
14 Like 260 Dislike
佢個廣告好似話間左3間房,再用5000蚊各自出租,3x5000=15000
唔好意思 係真係會
大西北先係未來核心 。大灣區一小時生活圈核心

掉返轉 港島30000 唔通會升到40000 咩
跌市下仲買新居屋都係交智商稅
https://lih.kg/3708052

居屋管理費咪仲貴

你白卡
真 呢個真

呢個盤喺當時係算極低水 觀塘好多廣告,好多人睇
唔係打得多先會快射咩
供第二度關個業主唔係拎住3球cash乜事呀

有三球咁多cash就唔會買呢個盤啦
買得300萬嘅人好極端
一 full pay 你講嘅情況可以實現

二 借盡
呢班撚係三球現金咩
你有三球現金就唔係買納米樓啦
樓主係咪寧願買3安都唔買佢?
3M現金就唔會買呢d閪樓啦
跌市下仲買新居屋都係交智商稅
https://lih.kg/3708052

新居屋智商稅黎
北角居屋 vs 掃管fuck私樓
你係咪都會含淚fuck?
梗係揀北角居屋

大家管理費差不多,但北角方便好多,同埋賺錢機會高
咁仲算唔算智商稅
2023或之後居屋先計
254都納米
住秀茂坪都屌打
呢個位真係塞 衰過元朗
個雪櫃係咪雪唔到雪糕
依啲樓自從林鄭Plan出左已經收得皮

如果係九龍港島近地鐵都會有人買/租

係大西北真係唔洗諗會有人想要,除非口價賤到仆街

睇片佢二百5尺都重要開放式,依家好多納米盤二百幾都會有間房。依啲個則咁閪仲衰過劏房,咁不如租劏房好過啦。
其實幾有智慧先會買呢d? 初初話自住驚閪,宜家跌左至少50個
你講當年定今日

依啲咪同當年啲劏舖一樣,聽啲地產佬鳩吹又唔識咪信撚左

一係就真係無乜錢做首期但又供得起個班準備結婚人士退而求其次去買。

講真高位跌50真係少,無1/3都真係唔奇。

依家有左波叔plan同無晒所有限制,係得市區近鐵納米盤會有人想買。因為唔自住都一定租得出。

依啲山旮旯地方重要住閣樓,無乜人租投資客已經完全唔會考慮。
句句都啱,其實講到尾都係budget 問題姐
呢啲樓同妖股一樣 唔趁有賺就賣 樓價就跳水咁插 到時擺又唔係 放又心痛 樓呢樣野真係銀行家諗出嚟做生意 由其香港
佢等同你借孖展投資,但用左一生儲蓄
岩岩係英國細town 買左屋,大佢10倍都係300幾萬港紙。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞