思家大戰嗰位柒爆設計師爆seed鬧昌師傅

78 回覆
1 Like 74 Dislike
阿Lo堅過佢幾百倍喇,呢條姓何剩係識講廢話,仲話自己識風水,搞笑咩
睇得出昌堅嬲,條仆街爆佢住邊擺明恐嚇佢,昌師傅仔細老婆嫩,一定要出嚟擋
話時話條友成日講jpex單嘢,有無人知係咩事?
條撚樣好似含住條撚咁講野

一舊舊
次次有關昌師傳既post都會有人留呢句野但又冇證據
似係大面bella嗰單
使唔使咁執着De 晒拿個發音 佢覺得自己高級d, 人地低級 唔同level. 好大權威
咁小氣,啲客叫錯名咪仆街
秋季展 03:00 呢度個 designer 事後反應都幾無里頭

阿昌 [指住 Tin Design (tindesign_ltd) 展檔] : 跟住呢度就係呢排好多是非既 Tim Design 啦 .
真相阿昌當時認錯/讀錯公司名係柒左 .

但唔係好明點解 Tim Design (timdesignltd) 會出黎話 阿昌 應該解釋道歉 .
好似一般人 , 負面新聞應該避得就避 , 就算有網友追問 , 可以話條片入面被人影住個展檔係同行 Tin Design , 唔係我 Tim Design , 唔回應啦 .

娛樂圈好常見耍太極技巧 , 例如一個 記者問 男明星A : "最近 女明星B 話有個恃住自己高大靚仔既姓陳男明星經常對女演員點點點喎 , 你有咩回應呀?" , 男明星A 正常會答 : "姓陳既男明星好多喎 , 我都唔知邊個 , 高大靚仔有排唔輪到我哈哈哈 ... 呢排專心練歌 , 人地既新聞唔回應啦 ..."

虛構例子 : 有個 youtuber 試飲一罐新口味 百事可樂 , 講左句 "呢罐 可樂 味道好怪" , 如果事後 可口可樂 既公關居然衝出黎回應 , 百事可樂 既公關應該偷笑 .

公關例子 :
早前有網友把許志安誤認為Alex,兩人舞台上也拿這話題開玩笑,Alex手拿許志安雜誌合照,許志安則拿著Alex演唱會海報,Alex笑言:「今天是杜德偉演唱會,不是許志安的,你們沒買錯票吧!」
BTW , 阿昌 3個月前 拍片談論過網友關心佢人生安全 ...

東昌西望:工程亂做,後加離譜。業主業界都要自救。我的人生安全?
11:04 開始
https://youtu.be/Vb8MC7mrfaA&t=658
係嬲都應該Tin design嬲啦
Tim design出黎屌做乜鳩
刷存在感
pin this
好奇問下,tim design 呢排有咩是非
乜撚係3:00:00? 你識唔撚識時間?
裝修佬都咁撚多是非
想知點寫先啱
3:02:00
個條De晒拿仲拖打拆佬數,勁仆街
葉劉炳強
我軒公對你唔住
浪費咗你3分鐘
呢啲叫衝出黎柒
不過由此可見呢條友覺得個世界圍住佢轉
相信呢條撚屌好快可以收皮,2條live個個cm都係圍插佢
所謂真性情就係小氣記仇自負到仆街
係咁撚醒就唔使搵咁多藝人幫佢拍嘢啦
宜家仲要講到自己黑底咁恐嚇人
唔知搵咗佢裝修嘅人會唔會覺得自己好羞家
Tim design
都幾撚癲
都幾cls, 偷人片仲咁理直氣壯, 你道歉係應L該, 但道歉都唔一定要原諒你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞