其實香港男人係玩囚徒健身已經好足夠

32 回覆
5 Like 50 Dislike
你要咁大隻做乜撚嘢? 其實個比例好肉酸 女人覺得你好變態 好多女人鍾意罁條型 而且肌肉肥大完全唔實用

又要控制飲食,又要舉咁重嘅嘢容乜易整親自己

打爆咗之後 再買d啞鈴 10kg重背心 壺鈴個d 放喺屋企操已經足夠 包你變咗泰國拳王播撚身型
每日做掌上壓10下都夠啦
10下咁撚多做撚死人咩5下都嫌多啦
我操咗七年勉強做到第10下
我仲做緊膝上壓 得6下
你一組做幾多下先?

我自己一組做一下 每次休息3分鐘 咁可以俾肌肉唞吓
咪就係 三下都夠啦 做太多啲肌肉唔會標出嚟
一個禮拜7日困住喺gym room剩係做肌肥大嗰啲真係傻9黎跑兩步就冇氣,一玩其他運動肯定係成個身都唔協調,操腳大重量第二日一定係同斷腳冇分別,行樓梯都要扶手,仲要自我感覺良好
肌肥大剩係得個殼(仲要得自己覺得好睇,出面9成人肯定都係鍾意鋼條身型)
同埋打飛機今日自己又突破左幾重幾重呢啲毫無意義既野
事實上無論係日常生活定健康,玩肌耐力肯定係有用好多
囚徒健身咪姐係監躉健身
好人好姐玩乜監躉健身
認真 唔做機器都有呢個身形 咁點解仲要做機呢

我喺香港見到啲所謂gym lun 個手臂得嗰腫字 劏雞都冇力啦
馬拉松半馬2個鐘全馬4個鐘pace
唔少大隻佬啦
練跑還練跑,健身還健身
無練開跑,街健定健美都好,都係2步就無氣
就算係排骨,都係會無氣
大隻佬最多係馬拉松跑唔到去competitive 水平sub3 姐
返工搬水 又練到又有錢收
谷一下椎間盤分分鐘跳埋出黎
玩緊calisthenics,係咪差唔多?

根據我嘅觀察,徒手健身好多動作練嘅時候都又難又悶,呢樣係唔夠去做gym舉鐵有趣
囚徒健身 不嬲都係女仔玩㗎
呢個都冇做機喎
https://youtu.be/eGo4IYlbE5g
其實個型係OK 但係如果想求偶作用嘅話 最好大多少少 少少就夠。
你可以話係同一樣嘢 只不過係加上個囚徒個名係型啲咁解
徒手好講求動作啱唔啱。舉鐵你姿勢唔好用死力都叫推/拉到個重量。成日係gym房見d傻鳩做lat pull down core又唔鎖成個上身chok曬咁拉,比佢去考消防個個引體上升肯撚定一下都做唔到
但兩者目的係唔同,練肌肉變大嘅人,佢哋唔係太緊張練出好大力,甚至有啲做gym嘅人,練咗好多年都未必知自己啲動作有欠穩定性,徒手健身有個好處係好多動作要求懂得穩定好啲關節先有得練落去,強迫你去打好基礎,否則唔駛指意用雙手撐起成個人練落去
唔算大隻,但係都算有番啲訓練痕跡既身型跑半馬全馬呢啲唔著上身衫跑都幾自high
笑死
係gym做引體->傻閪gym撚
係公園做引體->動作岩,真正大力
硬拉基本上係對訓練力量最重要,想知係公園拉咩?舉起架的士?
想知Ching溝女, 係咪會叫條女睇你表演deadlift
如果只為溝女,街健就夠
橫掂D女都唔識分,有abs 有biceps 就夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞