大陸端午檔電影10年最差 劉德華監製新片《談判專家》或巨虧超過5000萬元

149 回覆
69 Like 7 Dislike
flash back周文傑塞文件去劉青雲屋企果下太直白

明明原版都無,觀眾都feel到擺明有人嫁禍,根本唔洗咁刻意穿係咩人擺
周文健
疫情之後,大陸人都少咗去睇電影
保持通話其實改左好多,同埋係拍得幾好睇。
呢套都有俾版權費,同埋改左唔少野的。
票房死硬
講到尾都係大陸人窮左, 無錢

家陣大陸人睇演唱會又小左, 去外國旅行又小左
講得好聽D, 就話消費降級/ 消費覺醒/ 節儉是美德
但實際上就係無錢

如果大陸人有錢, 會咁節儉咩
大陸人一向最喜歡炫耀自己有錢

整體套戲係好睇. 好緊湊
8.5/10
原版本身套戲除左兩位主角鬥力,仲要令其餘一班警察有種唔知係人定鬼的感覺,所以個SDU隊長先要有咁鬼得咁鬼,處長又要成日攬佢話係佢落order
但今次感覺求其左D,鄭則士俾唔到果種模糊感
面子大過天, 賣腎買埃瘋
disney+
我反而覺得佢咁樣flashback 令我以為周文傑就係大佬,我心諗下乜就係咁咋
去到中段佢死左先知佢唔係好重要,比佢誤導左,仲正
睇咗
好撚睇喎

劉青雲吳鎮宇 兩個對手戲好撚正
劇本結局雖然易估,但都算無悶場

三哥真係好靚仔
睇完
好睇喎
呢個post踩嗰班有冇睇過
劉華個客串做得幾好
係太子做sdu搞笑啲
咪係,真係好討厭
按現實歲數,如做記律部隊已退休了
睇完...如果無睇過原版其實係正正常常一套戲...
缺點係好多動作場面為做而做...同埋追車個D聲好撚嘈...
唔知係套戲本身係咁...定間戲院問題..

如果睇左原版....
呢套真係好普通....所有壞人都穿哂俾你睇黎做...其實變左好普通既戲...
無左原版俾你一直估邊個有份個種緊湊..
最尾個場戲又係ON9地完...
原版個種幕後大佬以為自己贏左..行出去先知自己輸左...真係羸呢套9條街
城寨言過其實
淨係打打打打打
其實好合理 嗰啲大片真係好撚難睇
尤其邱禮濤嗰批 寫個合理劇本真係咁難?

城寨係唔同
我作為青雲fans 見到名都唔想睇
咩掃毒23 拆彈 危城嗰啲 真係好難睇

但嚟緊翁子光拍佢嗰套會睇
英皇呢幾年無套得
全部都有樂悠咭,但你同我講仲做緊男一,過多兩三年已經可以攞埋長者咭同免費搭大陸地鐵啦

正常已經退哂休,咁人設已經冇說服力,港英時代仲要係55歲就食長糧

唔係咁呃大陸投資者啲錢㗎

仲有海關戰線,真係咁鍾意搵62歲去做紀律部隊⋯⋯
要片商接受年輕一輩做主角唔容易
尤其有d真係用年輕做主角的戲唔係話收得好好......
無一個票房誘引去令片商願意用年輕一代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞