大陸端午檔電影10年最差 劉德華監製新片《談判專家》或巨虧超過5000萬元

149 回覆
69 Like 7 Dislike
其實中國戲院平均入場都係得10幾人
呢套應該係chef lemon 主導
好悶 哩套專家 完全糟蹋曬主角d演技 所有人冇發揮空間
啲對白又老土
見到mk鋒做武指就尷尬, 仲要個故仔誇張到好難令人入戲 , 海關大戰恐怖份子, 非洲軍閥
佢已經變到羅嘉良之流,食下拳頭算啦
用香港演員拍內娛主旋律紅片,我睇見片頭謝鋌鋒講普通話就生理性不適,請都唔睇,浪費人生
佢近幾年d戲全部一樣
填海華係監製,唔係金主, 蝕都唔關佢事啦 佢90年代間天幕蝕到仆曬街, 點會咁戇居丟錢投資
岩睇完,幾好睇
冇乜大陸味, 可能係改編關係
九龍城係大陸收6,7億喎,唔掂係嶋吹,係人地醒左姐,你真係好睇既排住隊入場啦,下下拍埋垃圾戲去大陸上就諗住收幾十億
佢翻拍,真係可以話好多情景對白都係照copy ,甚至個場景都係差不多一樣

當然始終香港美國有啲唔同,所以佢改動部份劇情係ok嘅,即係開始時劉德華個部份。

我唔似有啲連燈仔咁識睇戲,我會評65/100.
如果冇睇過 Negotiators ,六月嚟計入場睇其實係唔錯嘅選擇。
拍下喜劇好過啦,日日警匪悶唔悶呀
基本上果D主旋律戲幾十億起碼一半做數
免費送飛加迫D團體單位包場
再偷加票房先做倒
佢每一套戲都係做緊劉德華。。。
都係要有型有款高級警司咁
有古天樂嘅戲都真係有比較有傷害
今次唔係, 客串下
今次有驚喜
做痴線佬 做得幾好 睇到眼濕濕
搞清楚先, 我唔係話中國人完全無錢, 只係輸左

打個比喻
即係以前有錢果陣, 可以一年睇十場演唱會
但家陣窮左, 咁可能一年最多得兩三場
咁自然會選擇睇D 大歌星, 例如周杰倫, 張學友, 五月天咁

以前中國經濟好果陣, 當時任何 狗屎垃圾歌手 都可以連續開幾場, 場場爆滿
但家陣中國人窮左,呢班垃圾歌手 就被人放棄, 開演唱會經常無乜人買票

電影都係一樣, 以前中國經濟好, 中國人可以日日入戲院
當時又係任何垃圾電影都可以賺幾億
家陣中國人窮左, 咁睇戲就只睇D 評價高既電影 or 大片., 唔睇垃圾片
老啦,幾歲呀
睇你牛華個班師拉都冇錢啦
後生跟加唔識你
再講佢套套戲都做得好差
呢件填海特首見中國冇奶水會唔會轉軚去台灣奶?
睇返上個月中國軍演

仲有成班台灣藝人/香港藝人 係到轉貼「台獨死路一條, 台灣將會回歸中國」

呢班藝人 仲以為中國好好景架
香港仲邊有得喜

再者喜劇其中一個要素就係取笑,最好係貼近生活時事戲虐,又或者帶歧視式笑位,但呢2者今時今日都好危險

以前環境百花盛放就得,而家拍到出嚟都笑唔出啦
其實呢套拍得唔差
荷里活本身個劇本太強
加上本身香港人都擅長拍警匪片
成班無睇過係度屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞