大陸d摺機一流

38 回覆
7 Like 72 Dislike
我想問,samsung 之前部fold3壞wifi 會影響埋個mon,家下fold6係咪wifi仲痴mon?
oppo honor嗰種係唔夠闊
samsung嗰種係唔夠長

oppo如果加長咗外mon,內mon就會更窄更接近1:1
samsung如果加長咗外mon,內mon就會更闊更接近1:1
因為打橫摺定打直摺唔同

如果唔係samsung使乜整到咁窄
其實睇你點用,我多數睇片分上下mon,上面播片同時下面打機。摺機真係好睇平時用家用法,少用多工真係冇乜用。
膠都廢撚事俾
你打開內mon 同我打橫部機睇差幾多 你唔講下? 根本冇撚用
做咗傻仔都唔知
咪搞笑la 剩係我睇pdf睇地圖 打機用 全mon已經唔一樣la下下剩係睇yt咩 睇yt仲可以一路睇埋comment我覺得好用咪值lo 都唔知邊個傻仔 又唔係貴 我真係諗唔到缺點
無撚用 無人買 samsung就唔會出到第6代la. 唔會咁多牌子都出摺機 自己都未撚用過 就想笑9人 我開內mon上邊睇yt下邊掛機打機 你部電話得唔得? 諗野唔好咁狹隘 一件貨有市場就有佢既道理
右邊crop 咗條片頂同底
計返16:9 差咗0.89 寸
https://www.displaywars.com/7,6-inch-d%7B2176x1812%7D-vs-6,8-inch-d%7B3120x1440%7D
對比samsung同motorola既摺機

你意思係 motorola 嘅摺機唔好

但 Motorola 咪即係 Lenovo
即係 Motorola 係大陸機
咁你咪即係話大陸摺機唔好
https://www.youtube.com/watch?v=GTbrc08BTi4

大陸人自己評測摺機,都發現好多app對摺機個排佈麻麻,無睇多左野甚至少左

樓主咁都可以吹到大陸摺機天上有地下無
依樣嘢唔關部電話事,係啲app 嘅handling 做得差
係咪大陸機可以用8達通
有咩問題左邊畫面好過右邊咁多
而且內容/色彩多好多
我諗除咗眼盲之外有邊個會揀右邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞