大陸d摺機一流

38 回覆
7 Like 72 Dislike
對比samsung同motorola既摺機
無論款同實際操作都真係好好多
尤其個未摺既大芒
Samsung咁撚窄既芒其實真係好難接受
如果fold 6都冇大芒出
咁我覺得大陸機會大賣
反正連華為都有得officially用返google
明明手機就係由大做到細,目的係易於單手操控,想當年仲有圖恥笑人用部iPad當電話用,現在又要求大,最好大到成部Pad咁。
摺左咪正常size打開咪ipad mini size 而家兩用 一次過實現曬所以願望
honor 隻magic v2 應該係最好嘅摺機size
但成皮嘢買部華為諗起都戇鳩
重量、續航力、耐用度等呢?
還原初心手機應該係越輕越薄好,真係想睇片就買番部大pad,摺機定位中間令人感覺一物二用,但實際有幾何會打開內Mon當Pad用?
日常都係外Mon處理電話信息交流相關,其實就算快速上網搵下野都未必真係會次次打開。
而家摺機已經出到愈黎愈薄 我用緊個部仲輕過iphone 14 pro max
你出街都唔會又拎電話又拎ipad
我唔拎袋仲可以電話放褲袋
耐用度咪同其他電話一樣 我仲買左全保 唔驚爆mon

我睇書/睇yt/睇漫畫/睇牛牛/打機/影相 已經會打開內mon 剩係平時打機+睇yt每日都打開幾個鐘搭飛機又可以打開睇netflix
samsung都就出到fold6 其實技術已經好成熟
你講得啱
honor最垃圾都好意思拎出黎講
個芒會自爆都唔知幾多單
crop到咁畫面先大手機少少
幾時先出捲芒

正常
淨係喺凶宅撚過吓部機
手感係咁多部摺機最好嗰部, 都係嗰句, 成皮嘢一部大陸機痴撚線
電話最重要係個software...hardware 幾勁都冇用
講技術oppo部findn3最勁
黎緊會出更新版n4
xfold3pro
https://youtu.be/Vb99eBEPuBE?si=qgadcS15haMsN5Bv
摺機對撞測試
oppo 小米 榮耀都俾vivo撞爆
你睇下大陸牌子oppo honor嗰啲睇片仲細連登好多人吹奏個外mon整到鬼死咁闊,內mon正方形1:1嚟話Samsung設計唔好
呢兩部機係咩黎。
不過上面巴打講得好岩既 如果我又要拎iphone 又要ipad 不如一部摺機過
不過好多都大陸機做得好
成萬蚊又唔多想買
左邊部機係邊部黎
估計fold 4/s23 ultra
咩牌子
你話oppo唔夠窄都係多鳩餘
部fold都係打橫睇片
即係部電話要長啲
打橫先會濶
咁而家fold係咪長過oppo先
就咁睇其實睇戲其實同普通手機真係分別唔大
主要上下黑邊都好粗
主力都係做野文件

下年Samsung都會出返闊啲,而家foldable套路就係sell多工多視窗,避開唔講睇片
咪即係唔夠長而唔關唔夠窄事囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞