究竟Dyson嘅風筒好唔好用?

421 回覆
532 Like 34 Dislike
Dyson 風筒強項唔係大風,而係個人體工學
個 CM 就係響個手柄,所以用起上黎感覺會輕好多
個人覺得唔駛追新,HD08 甚至 HD03 都夠用
依個係重點
好多人都唔知
負離子 pana 好過 Dyson,
但講手感 Dyson 真係好好多
真係唔知
但聽完明晒
Salon風筒係正但吹撚到手軟 佢設計係比人幫你吹頭
Dyson Fing嚟Fing去都無事好順手 自己吹自己爽好多
用華強北版
一樣感覺一樣效果,連開機要等一吓先著機都係一樣
請問買邊個型號最好

屋企兩隻都有,隻華強北版粗用
比埋工人用
個 cm 響正個 rotation axis,變左擺動嘅時候,成個 angular momentum 一定係最細

佢出完之後,個個牌子都想抄佢,總會有原因。
我見日本sharp嗰隻幾正
好用,用左幾年無事,但係最近買左小米200人仔,起碼有9成勁
好用,不過唔係唯一好用
價錢亦係搵笨柒,你鍾意俾錢佢賣廣告咪買個優越感
出新野果陣舊野就特價
用咗一排好似同普通風筒冇咩分別咁
真,吸塵機都ok好用嘅
但係風扇真係廢,又嘈又冇力,唯一好處係可以做埋暖風機,唔使另外多一樣電器
真 小米果隻應該都係同樣技術同傳統果啲唔同
我覺得視乎髮質
Panasonic 吹出黎既頭髮比Dyson 順滑
但如果頭髮比較扁既話,用Dyson 係比較容易吹鬆啲髮根
dyson同樂聲na95 xd20都有
Dyson勝在好輕
但你講想大風同熱 樂聲xd20都做到 同埋明顯吹落貼服好多同有光澤感 唔會有好罕既感覺
但衰在真係重
3格熱 18年吹到而家仲未壞一日吹兩次
NA0G用家
呢部真係做到保濕
次次吹完頭feel到條頸同耳仔好滑
但長頭髮要吹乾真係會慢好多

Dyson個風明顯集中d
好快可以吹乾成個頭
最主要係外型靚
新出個防毛躁配件之後忍唔住手買埋
第一次用係響人地會所
體驗係接近外星科技咁
重心風量風速溫度同噪音都係屌打我過響既任何風筒
證明d貓鐘意用貴野
+1
同你一樣
換咗Dyson髮質明顯差咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞