Elon Musk霸氣回應Apple Intelligence: Don't want it

42 回覆
28 Like 5 Dislike
上文講公司我都係跟都係一開始reply條友講姐
但事實elon係一個user冇錯,佢亦都係用個人X去comment apple
咁關公司要say yes to appl咩事
咁你要問番原post主點解elon係X comment, 但
唔係應該tesla怕apple ban佢個apps
我都係反問緊佢,而我句野既意思你亦可以理解為
你意思即係全世界所有公司(既代表人物)都淨係可以say yes to apple/google?
用人身份定用公司身份講野都唔識分
就係elon條柒頭成日出口術混淆視聽嚟拎著數
連elon信徒都亂鳩咁嚟
咁而家係個人身份定公司身份?
係公司既話咁係邊間公司呢請問?
你呢個assumption 係用家未買車
基本條件已經唔對等(冇車vs 有電話)

但已經有咗部tesla係到嘅話會唔會為咗唔洗轉電話 而trade咗部車為咗用到app? 講緊一買一賣部車至少用多幾皮野至十皮野 就係為咗個垃圾ecosystem
再加上就算app store 下架tesla app
用家使兩三千蚊買部an雙修就搞掂
講緊一個月停車場都唔使
成本點都低過轉車一大截
Tesla係咪無carplay
係呀 我就係呢個意思
應該唔會為左一架有替代選擇既車去放棄好多年既ecosystem
係咪我寫得衰
佢自己都想出個 競爭對手黎
個PO都幾癡線 有班人真係當全世界人就apple
你換車要過咁多年keep 落黎嘅相 / app / 其他data 去新車?
Elon 係iPhone 用戶
Elon musk早排辣著Meta 高層
依家又開Tim cock 波
勁撚得閒
Of course 轉電話ecosystem 成本大啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞