Elon Musk霸氣回應Apple Intelligence: Don't want it

42 回覆
28 Like 5 Dislike
直接去Tim cook account搞事

你地兩個都奶共
點解唔啱嘴形
講到底都係唔妥OpenAI啫,而家都仲可以揀淨係用Siri
認真問

唔係應該tesla怕apple ban佢個apps?
只准用華為手機向党表忠
你覺得對用家黎講轉電話成本大啲定轉車成本大啲
又 smoke完?
但有權因為唔夾電話而唔買佢架車
妃子爭寵
唔知係咪得我咁諗 好明顯係轉電話
當你而家想買架tesla 但因為用開華為冇tesla app (當冇)
架車既優勢廢左30% (冇得預先着冷氣已經死得)
你會為左佢換晒成個電話既ecosystem定揀過架有app 既車
同感
Windows copilot又唔屌
你意思即係全世界所有公司都淨係可以say yes to apple/google?

正撚到

當Tim Cook惱羞想回應佢個Tweet時
再突然醒起Twitter係Elon Musk嘅

應該講緊佢啲員工唔可以拎iPhone 返工?
Siri換其他野關你撚事
你叉隻腳落人地公司到又叫say yes to apple?
廢老巴都話車可以好容易轉第二架

反而個個仲係用apple
作為user唔屌得?
但係用得APPLE,本身就好倚賴Apple個生態圈,你換電話,咁用開嘅iCloud、iMac點好?
要改變左個生活習慣,咁我買其他電出咪仲方便咩唔係?
認真問

唔係應該tesla怕apple ban佢個apps?
你覺得對用家黎講轉電話成本大啲定轉車成本大啲
唔知係咪得我咁諗 好明顯係轉電話
當你而家想買架tesla 但因為用開華為冇tesla app (當冇)
架車既優勢廢左30% (冇得預先着冷氣已經死得)
你會為左佢換晒成個電話既ecosystem定揀過架有app 既車
但係用得APPLE,本身就好倚賴Apple個生態圈,你換電話,咁用開嘅iCloud、iMac點好?
要改變左個生活習慣,咁我買其他電車出咪仲方便咩唔係?
上文又講公司
咁究竟講緊個人手機user定公司
同你business collaboration 無關嘅functional change
你公司連user都唔係喎
即係升定跌
明年:真香
擺明幫xai 做勢
遲兩日就宣布Xai 加入iOS 18做Siri 外接ai 選項
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞