網民大爆旺角居酒屋3大惡行:烏龍茶都要收我$50開瓶費!

184 回覆
266 Like 10 Dislike
又係黃店 fishfish
啲侍應收 我親眼見個呀婆排我後面
一去到俾利是俾個侍應 佢即刻帶個呀婆去坐
我當面問 係咪新年要俾利是先有位
佢用佢啲講唔正嘅廣東話係到唔知講乜
黃店就算啦,食理念
2.強迫消費 最低消費$90

此外,店員在未事先告知的情況下,強迫他們點飲料以滿足最低消費要求。「要最低消費$90,同我哋講一定要嗌嘢飲」,這種做法讓他們感到不快。

居酒屋點樣可以食唔到90蚊
諗起上次同2個fd係東京 真係深宵食串燒
每人飲左5杯啤 串燒唔知幾多啦
埋單每人6000yen 超抵玩
如果你班朋友唔生性,叫碟得幾件既刺身,呢度已經確保每人消費最少加左七八十蚊。

一杯大既生啤 60,串燒兩串平 d 既又 60,呢度講緊無乜野落肚,已經成二百…

係咁易叫 d 送酒小食,40 一碟,搞搞下,要食飽分分鐘 500-600。
大半年前肯定唔係,最多係要叫野飲但 90 低消唔係只計飲品。

我之前食過幾次,次次都只係叫杯烏龍茶加個飯,埋單先 150 左右。
好食到飛起都唔會幫襯
呢間中過伏 上去食野話一定要嗌野飲 心諗乜料 唔會再幫襯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞