網民大爆旺角居酒屋3大惡行:烏龍茶都要收我$50開瓶費!

184 回覆
266 Like 10 Dislike
第一冇收錢唔叫五毛
第二藍絲應該自豪 用你老母
依家仲拎黃店做招牌都係搵笨柒居多
繼續抱住呢啲思想囉
今時唔同往日
而家大大個樣板俾你睇到深圳就係冇呢啲咁嘅閪嘢
搶晒香港啲生意
繼續一成不變抱住呢啲古舊嘅思想咪聽執笠
又係黃店
當交智商稅啦
當年仲有黃店地圖果陣食過一次,同朋友兩個人食咗500幾600蚊,又貴又難食,份量又細。估唔到仲可以生存到而家。
長官早晨
烏龍茶收開瓶費
連登每日一笑
居酒屋同普通食肆唔同
居酒屋係針對高消費族群,有低消唔奇

如果係香港街坊商場食肆你同老人家去係唔會收低消

其實唔係烏龍茶要開瓶費,正確講係任何外來飲品都要收懲罰性收費
係深圳因為競爭大, 有人係食創業孵化補貼開鋪就放任外來飲品
唔係長官
講起香港居酒屋串燒
好多其實同街市小食檔串燒係同級
臥底
係香港食居酒屋或者串燒真係會比佢劏到一頸血
好明顯老闆有落場幫手先玩到咁認真
仲有一種可能係啲staff平時比老細鬧到痴Q左線
是旦啦,呢啲餐廳根本藍到仆街㗎啦,幫深圳大陸引流引到出晒面
呢間真心唔掂,食過一次就不了
居酒屋點唔食到咁貴40蚊一串串燒
開瓶費根本就唔合理 你話個客霸左你張枱唔食野或者叫好平既野坐係度吹水就話姐
人地正常叫完野食 滿足完你個低消 已經消費左 間鋪就因為賺少個飲品錢而懲罰性收費 真係cls

可能你覺得冇問題啦 但咁多人覺得有問題 選擇去大陸食野 香港鋪頭執粒真係唔好怨
黃店?
黃屎店都係垃圾嚟
咁你抵執笠啦
你同啲客過唔去,本身已經唔係爆場㗎啦,仲咁多規矩,自己倒自己米
一杯酒加一兩串已經過百
中間你再加杯酒同食多幾串其實3-4百蚊埋單好平常,仲要係唔飽。你要食串燒食飽一個人冇6-7百都唔使諗
我意思唔係話班友合理
而係香港大部分居酒屋都係搵位cap水

我不嬲話留港食飯係屋村商場食仲好,都有正常味道的食群,少伏位
我係香港食野就去舊區粥鋪
油器太肥唔點
叫埋腸粉

香港的居酒屋,亞媽家姐絕大部分都係搵笨實
香港幫襯啲居酒局 串燒舖預左幫人交租仲行入去幫襯真係要驗下腦
因為有你呢d 傻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞