南早 : 港大校長上任6年18次校務會議只出席過一次

126 回覆
340 Like 5 Dislike
派系鬥爭真係精彩
大學管治嚟講 其實都唔係好關其他建制派人嘅事 廖氏兄弟都係直接聽命中央
政府邊個會理
唐超武官出身,重煩緊佢同學嘅啲特務野
蔡若蓮連個仔都理唔掂點理大學內鬥
諗諗下都似
上年換架車都上新聞
宜家睇落都幾小事
講“自修唔貴”對弱勢學生黎講簡直係何不食肉糜
比卡超都係背後叫廖長江搞掂件事就算啦 唔會真係由特首出手干預 容乜易俾人話政府破壞大學嘅自主
邊個敢講即係從而^4危害国家安全
佢立咁多法都係唔想聽到外間很多反對佢的聲音啫
但係羅范果D又撐張翔 wor
點睇?
各懷鬼胎冇個好人
呢樣真呀
本地公開試拎半額/全額書簿津貼可以waive部分/全部考試費
外國公開試冇呢啲玩法

利申 當年waive咗部分考試費嘅窮撚
羅太聯署封信只係屌王沛詩處理得唔好 入面無提過撐張校長
應該係覺得 “屌你雖然個校長唔聽話姐 要郁佢唔撚使搞咁大龍鳳整臭港大個朵”
神你老母
咁唔通真係一句香港有國安法就由特首出嚟解決港大嘅管治問題咩 都要做返場戲好好睇睇先得架 照你咁講唔使立法會投票通過廿三條又唔使開庭審47人啦 仲做咩戲
19年個陣佢無出現過係港大
反而ploy 出現過
利申:睇新聞講
咁睇你咩料啦
香港課程難咁多,去考GCE AL㨂三四科屈機嘅大有人在
住公屋嘅都聽過

你無料又想用錢煲成績,就睇下你邊樣唔掂喇
藍早係黨媒,郭嘉要換人都要俾啲原因
這麼責任感,如果係老婆,大家幻想下會有咩可能發生
結婚6年,返屋企18次,只X過一次
終蟈人係咁
係支那人就得啦 當時請佢就因為係咁唔要鬼佬證明回歸左
傻嘅
就係郭嘉指示佢講
最正係班大陸仔理虧在先,完全無仇報

大膽假設大陸有錢咁樣比個仔做後門狗果班,d錢都唔方係取之有道,一係貪官一係奸商一係收地收錢無教養果班暴發戶,民脂民膏黎
擺係廿年前香港就一定唔係小事,梁錦松買架車都要落台,佢都無一個有說服力既理由解釋點解唔買呢架買果架,加埋流出果堆新聞,都幾肯定阿張校長平時係點做野、點著數奶盡、點縮骨算死草

成件事都係狗咬狗,兩邊都唔係好人
以前啲人笑business school班prof 識做生意就唔會喺business school教
宜家就知唔係啦 今次hku business school幾識做生意
張翔大把人質物質喺大陸啦,如果党中央有心迫走佢邊駛公開搞唔多大龍鳳就咁恐嚇吓佢就夠啦,你睇東廠放少少風聲段狗點樣仆住辭職就知啦。

廖長江同689差好多皮啦,佢做咁多年人大都上唔到常委到臨出收前先俾個政協常委嘅安慰獎佢,689係全国政協副主席屬於党和国家領導人級數,兩個喺大陸嘅政治地位差好撚遠啊同689玩權鬥嘅話真係完全未夠班。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞